SLUŠAJU IZLIKE

Video | Zagrepčani i Zagorci već dvije godine dalje čekaju obnovu: ‘Jako je teško i žalosno’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

U Gornjoj Stubici s crvenom oznakom su 34 kuće

I dok je, doduše puževim koracima, krenula obnova obiteljskih kuća na Banovini, Zagrepčani i Zagorci još čekaju taj dan, izvještava Marina Brcković za RTL Vijesti.

Bolno i žalosno. Tako nam Dijana opisuje trenutak potresa u kojem je sa suprugom i troje djece ostala bez krova nad glavom.

„Jako teško. Dijete malo, zima, snijeg je padao, izlaziti iz kuće, stvari uzeti brzo. A žalosno“, kazala je Dijana Božić iz Gornje Stubice.

Više u video prilogu RTL-a:

No, još je žalosnije što već gotovo dvije godine čekaju na rušenje svoje kuće. Obećano im je još na jesen, da bi iz mjeseca u mjesec slušali izlike.

„Trebate neki još papir priložiti, pa izjave, pa da oni za ništa ne odgovaraju, pa budemo za mjesec dana, pa odgađa se radi loše vremena. Eto mi još čekamo. Sad zadnje, nadamo se da bude za mjesec, dva. Evo, toliko vjerujemo u ovu državu da bude napokon i to srušeno“, objasnila je Dijana Božić.

Obnova je prije dva dana krenula na kapeli u Slanom Potoku. Radovi se financiraju iz Fonda solidarnosti.

„Na ovoj kapeli će se sanirati sva ova napuknuća. Sanirat će se određena ojačanja i prema onome što sam s velečasnim Nikolom razgovarao oko milijun i pol tisuća kuna zasad su vrijedni ovi radovi“, izjavio je Jasmin Krizmanić (HNS-liberalni demokrati), načelnik Gornje Stubice.

A onda će valjda i kuće. U Gornjoj Stubici s crvenom oznakom ih je 34.

„Mi očekujemo tokom ljeta da bi se konačno krenulo s tim radovima. Prošlo je dvije godine, čeka se poprilično dugo, svi smo na neki način nervozni“, poručio je Krizmanić.

Nada se tome i 14 obitelji smještenih u kampu Jezerčica. Iako im ovdje nije loše, ni u snu nisu mislili da će morati provesti čak dvije godine. Treću ne žele.

„Lijepo za živjeti, ali nije to to. To je skučen prostor, nije to moje dvorište. Ja se nadam da će krenuti jer prije par dana baš su došli iz Ministarstva i to su sve poslikali i rekli su da bi sad trebalo na proljeće sve krenuti“, rekao je Josip Mucak iz Gornje Stubice.

Jer baš kao i stradali na Banovini i u Zagrebu, samo žele povratak u svoj dom, izvještava Marina Brcković za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari