IZLETIŠTE CVITUŠA

Video | Zimska idila po mjeri hrvatskog novčanika: Uživanje uz sanjkanje, ukusnu hranu i zip line

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Gužva na sanjkalištu je najveća kad tek padne snijeg

U ličkom Lovincu snijeg se gotovo potpuno otopio, ali ga na izletištu Cvituša brižno čuvaju. U čemu im pomažu snježni topovi. Uglavnom obitelji s mora uživaju u atmosferi, ali i cijenama koje su daleko od razvikanih i skupih skijališta.

Sanjkalište najbliže moru na samo je pola sata vožnje od Zadra. Dok mlađi uzrast sanjka, stariji uživaju na sunčanih 10 stupnjeva. Vatra je tu samo za ugođaj, izvještava Nikolina Radić za RTL Vijesti.

Više pogledajte u video prilogu:

“Blizu je, začas. Lijepo vrijeme, lijepi snijeg i nema greške”, kazao je David.

“Dolazimo neopterećeni. Djeca sanjkaju, neko ih mora paziti i to, ali atmosfera je ok. Nemamo nikakve zamjerke”, poručio je Đani Spahija iz Šibenika.

“Zabavno je. Samo kad bi još malo više snijega bilo, ali dobro. Popratni sadržaji su zadovoljavajući”, rekao je Denis Mikuličin iz Šibenika.

“Kućni” bend zabavlja goste koji pijuckaju na terasi restorana, ali čuju ga i oni koji su na drugim aktivnostima.

Uz sanjkalište jedna od atrakcija je i zip line s kojega se iz zračne perspektive može doživjeti atmosfera cijelog izletišta Cvituša.

“Zip line se meni najviše sviđa”, kaže Bartul Sisgoreo Beara iz Splita.

“Meni se isto najviše svidio zip line”, rekla je Andrija Šegvić iz Splita.

“Pošto bude gužva, zaključili smo da je bolje doći malo kasnije popodne, pa se onda izguštati jer rade do 11, imaju reflektore”, kaže Nera Sisgoreo iz Splita.

Gužva na sanjkalištu je najveća kad tek padne snijeg.

Foto: Dino Stanin / Pixsell

“Ove godine vrijeme nas je poslužilo. Da nemamo tehniku i top za snijeg, bilo bi ga malo. Napokon nakon dvije godine ovdje su ljudi, uživaju u snijegu, mahom iz Dalmacije, ali i cijele Hrvatske. Od Splita i Zadra najveći dio, ali evo ovih dana Slavonci navalili, pa nam nije jasno”, izjavio je Hrvoje Račić, voditelj izletišta Cvituša.

Iz Slavonije je sa svojim proizvodima došao i Marijan

“Izgubim dan, žena me kod kuće ne davi, prođe sve skupa eto korisno i ugodno”, rekao je Marijan Poljak iz Slavonskog Broda.

Iako su noći u Lici ispod nule, po danu je toplo, pa je snijeg teško održavati. Zato se i domaćini i snijegoljupci nadaju novim pahuljama, prenose RTL vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari