VIKEND PROGNOZA Ukratko, sunčano i vruće! Udugo, bit će riječi o jednoj slaboj fronti

Pred nama je pretežito sunčan i topao vikend na kopnu i Jadranu

Vikend će biti pretežito sunčan i topao. NA JADRANU će u subotu biti prolazno više oblaka no oni neće kvariti dojam sunčanoga vremena. Jutra će biti ugodna, a dani vrući. Dojam vrućine u subotu će ublažavati slab do umjeren maestral. U nedjelju će na sjevernome dijelu bura također hladiti zrak dok će u Dalmaciji i na jugu slabo strujanje s kopna na more još malo zagrijati ionako toplu obalu. S druge strane, bura će i dalje miješati more pa će njegova temperatura biti većinom između 20 i 22 stupnja.

Tijekom SUBOTE preko nas će se premjestiti jedna oslabjela hladna fronta. Naoblačenje će već prijepodne zahvatiti sjeverozapadni Hrvatsku, a sredinom dana i istočne krajeve. Pritom se očekuju i prolazni grmljavinski pljuskovi, prije svega u rano popodne Međimurju, Podravini i Hrvatskom Zagorju, poslijepodne i u Baranji, a znatno je manja vjerojatnost da se pojave i drugdje. S nailaskom oblaka zapuhat će prolazno i umjeren sjeveroistočni vjetar. I malo će osvježiti. U nedjelju sunčano, suho, uz svježe jutro i ugodno topao dan.

Većinom suho vrijeme i dalje pogoduje prijenosu peluda zrakom čija je koncentracija i dalje umjerena do visoka. Alergičari osjetljivi na pelud trava morat će se strpjeti do prve ozbiljnije kiše koje zasad nema na vidiku.
Početak novoga tjedna donosi i prvu ozbiljniju vrućinu ove godine. Temperature će u ponedjeljak u velikom dijelu zemlje premašiti 30 stupnjeva, a u utorak mjestimice doseći vrlo vruća 34 °C. Usput, najraniji nastup temperature 34 °C u Zagrebu imali smo 2000. godine kad smo tu granicu dosegnuli dan ranije nego što to očekujem ove godine, 12. lipnja.

U srijedu slijedi osvježenje, ali će i nastavak mjeseca vrlo vjerojatno biti podjednako topao kao i njegov dosadašnji dio.

O svemu ćemo detaljnije u programu RTL televizije svaki dan u 16:30, 18:27 i oko 19:10 te na Facebook stranici RTL Vrijeme (https://www.facebook.com/RtlVrijeme/) gdje uz informacije o vremenu, možete sudjelovati i u fotografskim natječajima.

Dunja Mazocco Drvar

Foto: Facebook RTL Vrijeme

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari