VIKEND PROGNOZA: Vrhunac toplinskog vala, temperature iznad 35!

Foto: Marija Kožul Photography

Treći ovoljetni toplinski val već jučer nam je donio temperaturu od 36 °C, i to u Karlovcu, Velikoj Gorici i Hrvatskoj Kostajnici. Kad se u obzir uzme i vlaga u zraku, osjet temperature bio je kao da je 40 °C

Pred nama je iznimno vruć vikend u kojem će vrlo vjerojatno temperatura ponovno premašiti vrijednost od 35 °C. Naime, treći ovoljetni toplinski val već jučer nam je donio temperaturu od 36 °C, i to u Karlovcu, Velikoj Gorici i Hrvatskoj Kostajnici. Kad se u obzir uzme i vlaga u zraku, osjet temperature bio je kao da je 40 °C! Vikend donosi slično vrijeme s time da je čak moguća i stupanj do dva viša temperatura!

Na moru će za vikend prevladavati sunce, tek uz malu do umjerenu naoblaku. Sutra rano ujutro malo kiše može pasti na sjevernom dijelu, dok su tijekom poslijepodneva, i subotnjeg i nedjeljnog, kraći, prolazni pljuskovi mogući u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Bit će vrlo vruće, s temperaturom do 33, 34 °C. Noći će biti neugodno tople, temperatura se u mnogim krajevima uopće neće spuštati ispod 24 °C što će znatno otežavati san.

Na kopnu će u subotu i nedjelju biti vrlo vruće i neugodno sparno. Ranojutarnja temperatura bit će oko 22 °C, no ona će brzo rasti pa će već oko 10 sati doseći 30 °C, a tijekom kasnijih poslijepodnevnih sati i 35, 36 °C. Najviše temperature očekujemo na karlovačkom, sisačkom i osječkom području.

U subotu će ujutro biti nešto više oblaka pa već tada može pasti malo prolazne kiše. Ubrzo slijedi razvedravanje, pa će biti dosta sunca, međutim poslijepodne će atmosfera ponovno biti nestabilnija uz lokalne pljuskove. Moguće je i jače nevrijeme. Kiša je u tim popodnevnim satima moguća svugdje na kopnu, no najveća vjerojatnost za nju je u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

U nedjelju djelomice do pretežno sunčano te i dalje vrlo vruće. Poslijepodne su ponovno mogući lokalni pljuskovi i grmljavinom, međutim bit će nešto rjeđi nego u subotu.

Olakšanje se ipak nazire, i to idući tjedan. Već u ponedjeljak će temperatura biti nešto niža, a sve je izglednije i da će tijekom utorka do nas doći jedna fronta koja će donijeti kišu i osvježenje u mnoge dijelove zemlje, čak i na obalu. Za sve nove informacije pratite naše prognoze svaki dan u 16:30, 18:25 i 19:15 na RTL-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari