NISU SVI ODUŠEVLJENI MJERAMA

Vlada je ograničila cijenu ovih devet proizvoda: Evo koliko ćemo plaćati ulje, mlijeko, pile, mljeveno meso…

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je predstavio mjere kojima Vlada pomaže građanima i poduzetnicima u okolnostima velike inflacije i poskupljenja energenata i općih proizvoda.

Tako je ograničena cijena devet proizvoda. Plenković je kazao kako su cijene dogovorili s trgovačkim lancima te kako se radi o stvarima koji ljudi najviše kupuju.

Ograničava se cijena ulja, mlijeka, glatkog i oštrog brašna, šećera, cijelog pileta, svinjskog vrata s kosti, svinjskog vrata bez kosti i miješanog mljevenog mesa.

U projiciranoj košarici od ovih devet proizvoda ušteda za građane je 30 posto pa će tako umjesto 217 kuna kao dosad plaćati nešto više od 151 kunu.

Izvor: Net.hr

Ukupan paket mjera po njegovim je riječima težak gotovo 21 milijardu kuna.

Vlada, po njegovim riječima, donosi “snažan, pravedan i sveobuhvatan” program kojim osigurava standard građana, čuva funkciju javnih ustanova i zadržava visok rast gospodarstva.

Poseban porez na dobit

Program je po njegovim riječima pravedan jer je usmjeren najviše na one koje najviše pogađa rast cijena i kojima je pomoć najpotrebnija. “Redistribuiramo ono što nam je na raspolaganju na pravedan način”, rekao je Plenković.

Osim ušteda za građane i poduzeća koje predviđa paket, najavljeno je i uvođenje novog poreza. Vlada će predložiti uvođenje posebnog poreza na dobit onima koji u krizi ostvaruju značajnu dobit.

“To je načelo pravednosti. Nije vrijeme prekomjerne dobiti, moralno je sada neprihvatljiva. Saboru ćemo predložiti poseban porez na dobit, s dodatnim oporezivanjem onih poduzeća koja ostvaruju značajnu dobit, a koja je narasla posebno u vremenu krize”, rekao je Plenković, a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari