1. STUDENI

Vlada omogućila prodaju cvijeća i svijeća na blagdan Svih svetih

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku koja omogućava prodaju cvijeća i svijeća na blagdan Svih svetih, 1. studenoga 2024. godine. Ova odluka odnosi se na specijalizirane prodavaonice i druge oblike prodaje koji nude proizvode tradicionalno povezane s ovim blagdanom.

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar objasnio je da je odluka donesena na temelju Zakona o trgovini, koji omogućava Vladi da odredi prodajne objekte koji će raditi tijekom blagdana. “Ova odluka je važna za opskrbu potrošača tradicionalnim proizvodima koji se kupuju na dan blagdana Svih svetih, kada je zabilježen najveći broj posjeta grobljima”, rekao je Šušnjar.

Prodajni asortiman obuhvaća cvijeće, cvjetne aranžmane, vijence, svijeće, lampaše te prateće proizvode poput spužvi, vaza, posuda i ukrasa. Odluka će stupiti na snagu dan nakon objave u Narodnim novinama.

Očekuje se da će ova mjera olakšati građanima kupnju potrebnih artikala za obilježavanje ovog važnog blagdana, kada mnogi posjećuju grobove svojih voljenih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari