ZBOG LOŠE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

VLADA POTVRDILA! Od sljedećeg tjedna srednje škole se prebacuju na online nastavu!

Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL

Vlada bi danas na sjednici trebala donijeti odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv bolesti COVID-19 osigurati dodatak na plaće

“Moguće je da će neki djelatnici dobiti manje plaće zbog automatskog obračuna plaća, stoga je upravo danas na vladi odluka o dodatku na plaće. Ako netko i dobije manju plaću, svi zaostaci će se isplatiti na plaći za prosinac”, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika smatra da bi se, kada je riječ o nagradama za liječnike, trebalo ugledati na ostale zemlje Europske unije koje su svoje liječnike već nagradile.

Sjednicu vodi premijer Andrej Plenković iz kućne samoizolacije.

Komentirao je trenutačnu epidemiološku sliku.

“Danas je deseti dan od posljednjega postroženja mjera. Prerano je dati njihovu ocjenu i njihov učinak, ali ono što znamo je da je broj zaraženih porastao za 4 %, što je manje od prethodnog tjedna kada je bio porast od 13 %. To i dalje nije dovoljno jer nam je cilj smanjiti broj zaraženih”, rekao je Plenković na početku sjednice.

“Vlada će danas donijeti odluku o povećanju plaća zdravstvenim djelatnicima, isto ćemo dati i sustavu socijalne skrbi”, rekao je.

“Kad je riječ o školama, većina županija će zatražiti od Ministarstva da se idući tjedan škola prebaci online za srednje škole. Svi će biti van sustava od 14. prosinca do 18. siječnja”, objavio je Plenković.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari