'IMAMO SVE INSTRUMENTE'

Vlada želi vratiti stare cijene čak 360 namirnica? Najveći trgovci u Hrvatskoj pozvani na hitan sastanak!

Photo: Bobo/F.A. BOBO(Pixsell

Predstavnici 10 najvećih trgovaca u Hrvatskoj – Konzuma, Lidla, Kauflanda, Interspara i Tommyja – pozvani su na sastanak koji će se održati sutra

Kako doznaje Jutarnji list, Ministarstvo gospodarstva tražit će od velikih trgovaca da vrate veći dio cijena za neke od 1300 namirnica koje se mogu naći u aplikaciji “Kretanje cijena”. Njihova cijena trebala bi biti na istoj razini kao 31. prosinca prošle godine.

Naime, predstavnici 10 najvećih trgovaca u Hrvatskoj – Konzuma, Lidla, Kauflanda, Interspara, Tommyja i drugi, pozvani su na sastanak koji će se održati sutra. Sastanak s trgovcima potvrdio je potporedsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Sve to događa se u trenutku kada Vlada donosi novi paket mjera pomoći, ali i neizvjesnosti hoće li i dalje svi jednako primati subvencije za struju. Ipak, nema riječi o tome što će se dogoditi ako trgovci ne pristanu na ovaj zahtjev. Sugovornici bliski Vladi poručuju da imaju sve instrumente na raspolaganju.

Podaci iz aplikacije “Kretanje cijena” pokazali su da je potrošačka košarica za više od 360 proizvoda, od kraja prošle godine do danas, u, primjerice, Tommyju, skuplja za čak 5,8 posto. Istovremeno, ta košarica je u Konzumu skuplja za 3,67 posto, a u KTC-u za 5,39 posto. Najviše je, naime, poskupjelo povrće.

Cijena pet kilograma krumpira u većini velikih trgovačkih centara veća je za čak 50 posto u odnosu na 31. prosinca prošle godine. Crveni luk tako je skuplji za 70, a mrkva za gotovo 50 posto, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari