PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Video | Vlažan i nestabilan zrak stiže i do naših krajeva: Potpuno stabilnom vremenu možemo se radovati tek…

Sjevernije od nas premještaju se frontalni poremećaji, a vlažan i nestabilan zrak ovog tjedna povremeno stigne i do naših krajeva

Bilo je tako i sinoć, a sasvim stabilno neće biti ni do subote.

ČETVRTAK

Ujutro još u unutrašnjosti zaostali oblaci, ali postupno uz prestanak oborina kojih najduže može biti na krajnjem istoku. Drugdje već pretežno vedro, osobito na jugu gdje se ovo pogoršanje neće ni osjetiti. Vjetar na kopnu prolazno umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu uglavnom slab prema otvorenome do umjeren sjeverozapadni. Jutro ostaje podjednako ugodno i toplo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno pa sporadično može pasti kakav kraći lokalni pljusak, osobito navečer uz granicu sa Slovenijom. Puhat će uglavnom slab sjeveroistočni vjetar, ali će vrućina ipak malo popustiti, bit će uglavnom oko 28 stupnjeva Celzijusovih .

Na istoku izmjena oblačnih i sunčanih razdoblja te uglavnom suho. Tek pokoji grmljavinski pljusak je moguć oko slavonskog gorja. Temperatura većinom između 26 i 28 stupnjeva Celzijusovih.

U Dalmaciji postupan porast naoblake, no vjerojatnost za lokalne pljuskove porasti će tek u večernjim satima i to samo u zaobalju. Vrućina uz sparinu još malo izraženija, a ugodu će tek na otvorenome moru i otocima pružati slab do umjeren maestral.

Na sjevernom Jadranu i oko njega prolazno oblačnije, a u gorju i riječkom zaleđu uz mjestimične pljuskove praćene grmljavinom, osobito u Gorskom kotaru gdje mogu biti izraženiji. Vjetar uglavnom slab pa će posvuda biti vruće i prilično sparno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti idućih dana prevladavajuće sunčano uz postupno sve izraženiju, početkom idućeg tjedna vrlo izgledno i neugodnu ljetnu vrućinu. Samo još u petak i subotu može sporadično biti kojeg kraćeg popodnevnog pljuska, najprije na zapadu, za vikend i drugdje.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i vedrine, a nakon toplih noći nastavljaju se redati prilično vrući dani. Samo na sjevernom dijelu u početku još postoji mala mogućnost da uz lokalni jači razvoj oblaka padne kakav kraći ljetni pljusak. U petak slabo jugo i jugozapadnjak, a zatim uglavnom sjeverozapadni i zapadni vjetar, prognozira Dorian Ribarić za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari