Vozač kamiona otkrio policiji što se dogodilo u trenutku nesreće

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

‘Mogu potvrditi da je moj klijent izrazio žaljenje zbog nesreće’

Vozač kamiona Ivan Filipović (59), koji je usmrtio dvije učenice na odmorištu Sjever kod Novske, policiji je dao svoje viđenje cijele tragične situacije.

“Nisam uspio zakočiti. Nisu odradile kočnice. Nisam mogao ništa”, rekao je policiji, prenosi Jutarnji list.

Kod te obrane ostao je i na ispitivanju u sisačkom Županijskom državnom odvjetništvu, dodavši da mu je žao zbog nesreće.

Filipović, kojeg se tereti za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. Kaznenog zakona, pritvoren je na mjesec dana, a njegov iskaz je snimljen i u nazočnosti njegova branitelja, zagrebačkoga odvjetnika Luke Lenića, kojeg mu je angažirao njegov poslodavac Miroslav Pejić, vlasnik tvrtke Marin Promet, koja se cestovnim prijevozom bavi više od 25 godina.

“Mogu potvrditi da je moj klijent izrazio žaljenje zbog nesreće te da nije dodatno rekao ništa više od onoga što je iskazivao u policiji”, izjavio je za Jutarnji list odvjetnik Lenić.

Nakon strašne nesreće nagađalo se kako su Filipoviću možda otkazale kočnice ili se zaglavio tempomat, no u kutinskoj Stanici za tehnički pregled uz prisutnost vještaka MUP-ova Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja, kao i tijekom pokusne vožnje, pokazalo se da su kočnice, tempomat, svi vitalni dijelovi kamiona MAN bili ispravni. Nisu radila samo svjetla koja su uništena u strašnom sudaru.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari