Vozači, oprez u Italiji: Kamere za nadzor brzine Tutor uključene su!

Počela je reinstalacija cijelog sustava kamera i on će u relativno kratkom vremenu biti dostupan u cijelosti

Sve kamere Tutor u sustavu nadzora prometa na autocestama ugašene su 10. travnja 2018. godine. Tako je odlučio sud u Rimu zbog toga što je jedna talijanska tvrtka polagala pravo na patente u sustavu kamere. Sada je, pak, sud odlučio da kamere opet mogu biti uključene, javlja HAK Revija.

Počela je reinstalacija cijelog sustava kamera i on će u relativno kratkom vremenu biti dostupan u cijelosti. Cilj je pokrenuti Tutor na 1000 kilometara dionica autocestea najkasnije do prvih dana rujna. Na svih 2500 km Tutor će proraditi do kraja godine.

Uz Tutor će raditi i sustav kamera SICVe PM. Zasad je pokriveno 420 kilometara na 46 dionica – mnogo manje od Tutora, a ta mreža neće tako brzo rasti jer novi sustav SICVe PM zahtijeva mnogo veću snagu računala nego Tutor i postoji velika opasnost da se središnje računalo preoptereti, prenosi HAK Revija.

Uglavnom, nikad više kamera na talijanskim autocestama, a sve one mjere prosječnu brzinu na dionicama na kojima su postavljene.

Brzina na talijanskim autocestama ograničena je na 130 km/h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari