POVRATAK STARIH 'PRIJATELJA'

Vraćaju li se zaštitne maske u supermarkete? Kaufland i Lidl izjasnili se o ovoj mogućnosti u Njemačkoj

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Iako mnogi smatraju kako je pandemija iza nas, njemački trgovački lanci razmišljaju o vraćanju maski. Fenix magazin piše kako bi ponovno moglo biti obavezno nošenje zaštitnih maski na jesen i zimu.

Njemačka vlada nedavno je dala niz preporuka koje savezne zemlje mogu provesti. Obveza nošenja maski u autobusima i vlakovima bit će proširena na sve strane, a propisi će se jednako primjenjivati ​​i na medicinske ordinacije, bolnice i ustanove za njegu. O maskama u gastronomiji, pri kupnji i na događanjima savezne zemlje mogu pojedinačno odlučiti.

Uvođenje maski u supermarkete?

Supermarketi poput Lidla i Kauflanda i sami mogu implementirati vlastite smjernice za kupce pod pravilom 2G, ali i ne moraju.

“U svakoj fazi pandemije trgovci su učinili sve što su mogli da se korona učinkovito i brzo obuzda”, rekao je glasnogovornik Njemačke udruge za maloprodaju.

U Schwarz grupi, u čijem su vlasništvu Lidl i Kaufland, još uvijek neće naložiti svojim kupcima da nose maske, što ne znači da to neće učiniti u budućnosti, ako se broj zaraženih bude povećavao.

Ministar zdravstva forsira uvođenje maski u zatvorenim prostorima

“U osnovi se vodimo propisima saveznih zemalja, odgovarajućim regionalno primjenjivim općim naredbama i Pravilnikom o sigurnosti i zdravlju na radu i provodimo mjere u skladu s tim”, kažu iz Schwarz grupe.

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach snažno forsira uvođenje obaveznih maski u zatvorenim prostorima, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari