SKINUTA VEĆ TISUĆAMA PUTA

‘VRATI KUSUR’ Tisuće Hrvata skinulo ovu besplatnu aplikaciju: Provjerava jesu li vas možda zakinuli zaokruživanjem

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Iako je ideja kreatora ove aplikacije bila pomoći poduzećima i trgovinama, namjena bi mogla postati puno šira i skinuta je već više od 10 tisuća puta

Službena valuta u RH postala je euro, a do 15. ovog mjeseca kuna je i dalje u dvojnom optjecaju, koji mnogima stvara probleme. Dok kupci strahuju od toga da će ostati zakinuti zaokruživanjem, ugostitelji, prodavači, trgovci i obrtnici muku muče s konverzijom.

Svima koji će morati svakodnevno obračunavati plaćanja u jednoj, a kusur vraćati u drugoj valuti, namijenjena je jednostavna besplatna aplikacija domaće tvrtke Monianto. Oni inače izrađuju mjerače pića za inventuru šanka u ugostiteljstvu, u fizičkom ili digitalnom obliku, a sada su ponudili i ovo korisno rješenje za razdoblje prilagodbe na euro, piše Bug.hr.

Vrati kusur u eurima

Aplikacija nudi opciju preračunavanja na način da korisnik unese ukupni iznos svog računa u eurima, a potom unese i iznos kuna kojima želi platiti u trgovini. Aplikacija će odmah za vas izračunati koliko bi precizno kupac trebao dobiti kusura u eurima. Iako je ideja kreatora ove aplikacije bila pomoći poduzećima i trgovinama, namjena bi mogla postati puno šira s obzirom na to da bi dosta građana moglo imati poteškoća s prilagodbom novoj valuti.

“Olakšat će svakom kako prodavaču tako i kupcu koliki je iznos kusura kad se plati u kunama a kusur je u eurima. U vašem omiljenom mjestu za popiti kavu i u prvim danima nove godine uživajte u kavi a ne u računanju. Skinite aplikaciju koja će ako podijelite biti potpuno besplatna za korištenje” poručuju tvorci aplikacije koju se može preuzeti na Google Trgovini i App stopreu, odakle ju je preuzelo već više od 10 tisuća korisnika ili joj se pak direktno može pristupiti OVDJE  bez potrebe za preuzimanjem, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari