NESTABILAN VIKEND

VRIJEME Čekali ste vikend za radove ili zabavu na otvorenom? Nemamo baš puno sreće…

Stiže promjena, meteorologinja RTL-a otkrila i kada

Promjenjivo oblačno i suho s duljim sunčanim razdobljima imat ćemo još u petak dok će se hladna fronta nalaziti dalje na zapadu, no kako se ona giba prema nama, skupa sa svojim oblacima i kišom, ovakvo vrijeme neće nam baš potrajati, prognoza je RTL-ove Ane Bago Tomac.

U petak ujutro u cijeloj zemlji suho, na Jadranu i pretežno sunčano, dok će u unutrašnjosti biti više oblaka, ponegdje i deblja naoblaka niskih i visokih oblaka. Jutarnja temperatura malo viša osim u gorskom dijelu gdje će biti i do 1 stupanj.

Od sredine dana fronta će nam biti sve bliže pa će biti i sve više naoblake. Uglavnom će to biti visoki i srednje visoki oblaci kroz koje će se probijati i sunce, a temperatura ostaje i dalje iznad prosjeka za doba godine. Istočni krajevi također poslijepodne promjenjivo oblačni, ali ostaje suho. Najviša temperatura oko 17 stupnjeva.

Na južnom Jadranu bit će najviše sunčanog vremena. Temperatura ovdje i do 19 Celzijevih stupnjeva, a puhat će umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Slično i na sjevernom dijelu dok će u gorskoj Hrvatskoj u drugom dijelu dana biti povećane naoblake. Uz umjeren jugozapadni vjetar, temperature do 18.

Fronta nas zahvaća u subotu koja će biti pretežno oblačna i kišovita u kopnenom dijelu, a uz takvo vrijeme i najviša dnevna temperatura bit će malo niža nego danas i sutra! Nakon toga opet sve toplije, ali računajte i na mogućnost kratkotrajnih pljuskova – osobito u gorju i osobito u utorak!

Na Jadranu manje kiše – jedino će subota biti nestabilna i kišovita s pljuskovima. U danima koji slijede poneki slab pljusak moguć je na sjevernom dijelu, najveće šanse za to su u utorak.

Ostaje toplije od prosjeka, čeka nas dosta sunčanog vremena, a kiša i oblaci u subotu, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari