DEČKI, KAPA DOLJE!

Video | Upoznajte junake koji su ‘riješili’ lošinjsku minu od tone: ‘Ukućani sve uglavnom naknadno saznaju’

Oči u oči s minom danas su bili pripadnik elitne antiterorističke jedinice Lučko i dvojica specijalaca iz Osijeka i Rijeke.

Evo što su o dramatičnim trenucima izmještanja i detoniranja eksplozivne naprave ispričali RTL-ovoj reporterki. Akcija je završena nakon sedam sati, a počela je iza šest sati ujutro. Svi se pitaju tko su ti dečki koji odrađuju najteži dio posla. ‘Kada usporedimo sa zadnjom akcijom koja je bila u Rijeci, ova mina je dublja 12 metara. Struja na dnu je relativno jaka i otežavala je sam rad’, kazao je Ivica Erlić, vođa grupe za protueksplozijsko ronjenje ATJ Lučko. ‘Rizik uvijek postoji, nalazila se do pola okupana u muljevito dno i nismo uspjeli pronaći koji upaljač ima na sebi. Rizik uvijek postoji, a za to smo obučeni i školovani”, kazao je Ivan Jambor, zapovjednik tima protueksplozijskih ronioca Rijeka. Više u prilogu Maje Brkljače za Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari