Vrijeme do kraja tjedna: Kiša i osjetno zahlađenje! ‘Najbolje je sa sobom nositi sunčane naočale i mali kišobran’

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Mogli smo do sada primijetiti da vrijeme baš i nije naklonjeno onima koji pouzdanu prognozu traže na mobitelima

Iznimno je teško uloviti tu proljetnu promijenjivost, no u svakom slučaju, danas će biti više sunca. Nastupa nam jedna prolazna stabilizacija. Tlak zraka će porasti za 5 do 6 hektopaskala, a utjecaj goleme ciklone iz Atlantika malo će oslabjeti.

Najveća mogućnost za kišu je na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije. Ostaje pomalo vjetrovito, puhat će umjeren jugozapadnjak, na moru jako jugo. Najniža temperatura na kopnu bit će oko 11, na Jadranu oko 15 stupnjeva Celzijeva.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici će biti još malo one promjenjive naoblake pa i kiše. Puhat će umjereno, tek ponegdje i jako jugo, u gorju jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Četvrtak – sunčano, petak – kiša

U četvrtak na kopnu sunčano, no i dalje postoji mala mogućnost za poneki kratki pljusak. Temperatura će ze zadržati na oko 25 stupnjeva. No već u petak malo oblačnije, doduše još toplije, ali i sparno, a kasno navečer stiže kiša.

Riječ je o hladnoj fronti pa će subota biti kišovita i osjetno svježija.

Na Jadranu, u četvrtak sunčano i toplo. I dalje uz jugo, ali slabije nego danas i sutra. U petak se i na Jadranu očekuje porast naoblake, a kasno poslijepodne i navečer stiže kiša. Ona će povremeno još padati i tijekom subote kad će malo zahladnjeti. Vjetar tad okreće na tramontanu.

Dakle, iako je ovaj tjedan znatno promjenjiviji nego prošli, imat ćemo i sunčana razdoblja, najviše danas i sutra, a za vikend stiže nova porcija kiše. Tako da je ovih dana najbolje imati sa sobom i sunčane naočale i mali kišobran.
Nikola Vikić Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari