BAREM JE TOPLO

Video | VRIJEME I danas u nekim krajevima mogući pljuskovi, a za vikend promjena vremena

Od sredine dana bit će manje oblaka, a više sunčanih razdoblja, ali lokalno još može biti i kraćih pljuskova, osjetno slabijih nego primjerice danas.

Uz jaku kišu i danas je bilo problema s poplavama zbog velike količine oborine u kratkom vremenu, a uzrok tome je premještanje nove ciklone kroz Jadran. Danas se fronta pomaknula istočnije, ali ostat će dovoljno blizu da i dalje stvara probleme – odnosno kišu i u našim krajevima.

Ujutro će u unutrašnjosti prevladavati oblačno i dosta svježe. Povremeno će padati i kiša, ali uglavnom slaba. Na Jadranu sunčanije, ali i dalje nestabilno zbog čega će već od jutra biti pljuskova. Puhat će umjerena bura, jedino na krajnjem jugu i dalje jugo.

Od sredine dana bit će manje oblaka, a više sunčanih razdoblja, ali lokalno još može biti i kraćih pljuskova – osjetno slabijih nego primjerice danas.

Na istoku, osobito u Posavini, promjenjivo uz lokalne pljuskove i kišu, ali također uglavnom slabu. Najviša temperatura bit će oko 20.

Na južnom Jadranu dosta promjenjivo vrijeme – uz duža sunčana razdoblja, bit će i grmljavinskih pljuskova, ali slabije izraženih nego što je to bilo jučer.

Slično vrijedi i za sjeverni dio – sredinom dana sunčano, ali prema večeri novi poremećaj i nova kiša zahvatit će većinu ovog područja.

Kiša i svježije vrijeme još danas, a onda od petka sunčanije, toplije i što je najvažnije – stabilnije vrijeme! Takva će biti i većina idućeg tjedna s tim da će tamo negdje oko utorka, srijede početi i prave ljetne vrućine što nam je na današnjih maksimalnih 15 ili 16 stupnjeva možda teško i zamisliti. U nedjelju i ponedjeljak postoji mogućnost za neki kraći pljusak u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj.

Slično vrijedi i za Jadran – danas još pljuskovi, a onda od petka, za vikend i većinu idućeg tjedna bit će sunčano, vrlo toplo, od sredine tjedna i vruće. Tijekom dana uz umjeren maestral, sasvim sigurno moći ćemo reći da se ljeto vratilo, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari