UŽIVAJTE, DOK TRAJE...

VRIJEME Javlja li nam se to proljeće? Nekoliko sljedećih dana možemo uživati u suncu, evo do kada će to trajati

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Idućih dana na kopnu iznadprosječno toplo i uz dosta sunca, u subotu jače naoblačenje i povremena kiša. Na Jadranu barem djelomice sunčano, samo u subotu i u noći na utorak jače naoblačenje uz veću vjerojatnost za malo kiše ili poneki pljusak

Idućih nekoliko dana stabilnije i sunčanije. Naime, bit ćemo u polju malo povišenog tlaka zraka, dok će se fronte i vlagom bogatiji zrak sve do vikenda zadržavati sjevernije od naših krajeva.

U takvoj situaciji ujutro i prijepodne djelomice, na moru i uz njega i pretežno vedro. Lokalno kratkotrajne magle može biti u nizinama i po kotlinama, ali i na moru uz zapadnu obalu Istre. Vjetar uglavnom slab, a u Dalmaciji slaba do umjerena bura i tramontana.

Jutro na kopnu malo hladnije. Temperatura od 0 do 4 °C, u gorju mjestimice i u malom minusu te uz noćnu vedrinu postoji mogućnost za slab mraz, a na Jadranu od 8 do 11 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a od sredine dana lokalno će biti više oblaka. Vjetar uglavnom slab ili će biti mirno, a temperatura slična današnjoj. Bit će ugodno na oko 16 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčanije i ugodnije. Puhat će slab do tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti nekoliko stupnjeva viša od današnje te će se činiti znatno ugodnije.

U Dalmaciji pretežno sunčano, samo u zaleđu uz prolazan razvoj oblaka. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru i na otocima prolazno i pojačan maestral, a temperatura se neće značajnije mijenjati, bit će između 17 i 19 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano. Duž obale oko 16 ili 17 °C, a podjednako ugodno će biti ponegdje i u samom gorju uz slab do umjeren jugozapadni vjetar, lokalno i koji stupanj više od toga.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu iznadprosječno toplo i uz dosta sunca, u subotu jače naoblačenje i povremena kiša. Ostalih dana uglavnom suho, sve do noći na utorak kada je opet vjerojatnost za oborine nešto veća. Vjetar većinom slab, samo prolazno u petak umjeren jugozapadnjak te krajem vikenda sjeverozapadnjak, pa u takvim uvjetima može biti jutarnje magle, osobito u nedjelju. Jutra od vikenda manje hlada, dok u petak može još biti slabog mraza.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu barem djelomice sunčano, samo u subotu i u noći na utorak jače naoblačenje uz veću vjerojatnost za malo kiše ili poneki pljusak. Slijede za doba godine iznimno topli dani, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari