NE SPREMAJTE KIŠOBRANE

Video | VRIJEME Jugo, jugo jugo… Ako vas boli glava, do toga je?! Prognoza za vikend nije dobra, a ni za dalje

Od petka s jugoistoka počinje jačanje polja visokog tlaka koje će omogućiti daljnji dotok toplog zraka i jaku južinu

U petak ujutro će se nastaviti vjetrovito i uglavnom sunčano vrijeme, jedino će u gorskom dijelu i na širem riječkom području biti više oblaka, povremeno i uz malo kiše. Puhat će jako i olujno jugo, u unutrašnjosti jak jugozapadnjak

Poslijepodne bez većih promjena osim što će krajem dana vjetar ipak pomalo slabjeti. Prevladavat će sunčano, a temperatura između 23 i 25 Celzijevih stupnjeva. Na istoku zemlje bit će još i toplije. Posavina će u petak, ali i sljedećih nekoliko dana biti najtopliji dio zemlje, a i ovdje će puhati umjeren do jak jugozapadnjak.

Na južnom dijelu Jadrana sunčano, toplo i vjetrovito iako uz more u proljeće nije toliko toplo kao u unutrašnjosti! Temperature će se kretati između 20 i 23 stupnjeva.

Slično vrijedi i za sjeverni dio s tim da će ovdje biti povremeno i povećane naoblake, oko Rijeke i u Gorskom kotaru uz malo kiše. I ovdje jako jugo i jugozapadnjak

OVIH DANA NA KOPNU

Vjetrovito i iznadprosječno toplo vrijeme nastavit će se i sljedećih dana. Tijekom vikenda vjetar će se u unutrašnjosti ipak malo smiriti na umjeren, a onda u ponedjeljak opet pojačati na jak što je vezano i uz nove pljuskove i kišu nakon kojih će se tek temperatura vratiti na neke, možemo slobodno reći, normalnije vrijednosti!

OVIH DANA NA MORU

Na Jadranu vikend i dalje vrlo vjetrovit, osobito subota kad će jugo uglavnom biti olujno. Pretežno sunčano do ponedjeljka kad će opet biti kiše i pljuskova, moguće i grmljavinskih. Čeka nas nekoliko toplih ili čak vrlo toplih i izrazito vjetrovitih dana, a kiša i pljuskovi opet u ponedjeljak, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari