PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Meteorolog najavio kakvo nas vrijeme čeka za vikend. Evo kada se vraćaju sunčani dani

Od nedjelje uglavnom suho, sunčana razdoblja, a obilje sunca očekuje se početkom idućeg tjedna

Nalazimo se još u petak u središtu ciklonalnog vrtloga uz dosta vlažnog zraka, ali će frontalni poremećaji ipak već napuštati naše krajeve.

No, znači to opasne pa i iznimno opasne vremenske prilike za prvi dio petka na Jadranu i područjima uz njega, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

PETAK

Kiša oko Istre i Kvarnera, ali ubrzo se glavnina oborina premješta u Dalmaciju, osobito njeno zaleđe. Lokalno je na jugu moguće i preko 100 l/m2. Rano ujutro još posvuda i kišovito i vjetrovito. Prolazno jak sjeverac na kopnu, olujna škura bura na sjevernom Jadranu, a južnije jako jugo i oštro. No, tijekom prijepodneva oborine brzo posustaju, a čak će se i smanjivati naoblaka na moru. Najniža temperatura između 8 i 12 °C, toplije u Dalmaciji, ponegdje uz južinu čak 19-20 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje oblačno, ali manje tmurno, a kiša će uglavnom izostajati, možda padne samo koja kap. Vjetar malo slabiji, rijetko gdje još umjeren sjeverac, no, ostaje svježe, tek 12-13 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom suho, a smanjivati će se naoblaka pa će osobito na istoku biti i sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a temperatura između 14 i 17 °C.

U Dalmaciji prolazno smirivanje vremena pa i razvedravanje uz dulja sunčana razdoblja. No, navečer se opet očekuje naoblačenje uz jačanje juga, a moguće su i nevere. Veći dio dana ugodno toplo, 20 do 23-24 °C.

Na sjevernom Jadranu također prolazno nešto mirnije uz samo mjestimice malo kiše, uglavnom u gorju. No rijetka će biti i samo kraća sunčana razdoblja, a navečer opet izglednija kiša. Nakon juga uz zapadnu obalu Istre, navečer opet bura. Temperatura između 16 i 19 °C, u gorju od 10 do 14 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu promjenjivo još u subotu na jugu, a zatim sunčanijih par dana. No, od utorka opet kreće jako jugo, a s njim stiže sredinom idućeg tjedna novo naoblačenje i nova kiša epizoda.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još će u subotu na kopnu biti dosta oblaka, ali samo povremeno s malo kiše. Od nedjelje uglavnom suho, sunčana razdoblja, a obilje sunca očekuje se početkom idućeg tjedna. U ponedjeljka sunce nakon hladnijeg i maglovitog jutra, ali od utorka osjetno toplije danju uz novu južinu, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari