PROMJENA PRED IZBORE

VRIJEME Nakon vikenda ‘iz bajke’ stiže ogromna promjena vremena! Na izbore ćemo s kišobranima i jaknama?

Temperature za vikend i iznad 30 stupnjeva, a onda grmljavinski pljuskovi, pa čak i snijeg

Danas još malo toplije s obzirom na to da se i dalje nalazimo u polju visokog tlaka kao i veći dio kontinenta. Fronte i nestabilniji zrak daleko od naših područja, prognozira Sven Vorkapić za RTL Danas.

Ujutro i prijepodne pretežno vedro. Vjetar na kopnu većinom slab dok će duž obale puhati slaba, podno Velebita još ponegdje pojačana bura. Jutarnja temperatura slična današnjoj – u unutrašnjosti oko 8, 9 °C , a na moru toplije; još jedna ugodna noć – između 16 i 18 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano i vrlo toplo. Vjetar većinom slab, a temperatura slična današnjoj ili malo viša – 26 ili 27 °C. Sve u svemu idealna subota za izlete i boravak na otvorenom. U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, nerijetko i vedro. I ovdje temperatura oko 27 °C uz uglavnom slab sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji visoki koprenasti oblaci neće pokvariti dojam sunčanog dana. Zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će posvuda prelaziti 25 stupnjeva, u zaleđu moguće čak do 28 °C.

I na sjevernom Jadranu sunčano, ponegdje potpuno vedro i vrlo toplo. Bura slabi pa će biti mirnije, tek ponegdje uz slab jugozapadnjak i zapadnjak. Temperatura na cijelom području oko 26 °C, u gorju tek ponegdje koji stupanj niže.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu slično, sunčano, nerijetko i vedro sve do utorka. Postupno sve vjetrovitije uz južinu pred promjenu vremena koja nosi kišu, u noći na srijedu lokalno i obilniju i praćenu pljuskovima s grmljavinom, dok vjetar okreće na sjeverozapadni, podno Velebita prolazno ponovno bura. I ovdje osjetno svježije od srijede, dnevna temperatura oko 15 °C.

PROGNOZA ZA KOPNO

Krajem vikenda i u ponedjeljak ostaje pretežno sunčano, a bit će i još toplije. Temperature gotovo ljetne, osobito u nedjelju – lokalno moguće i iznad 30 °C uz umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak.

Od utorka nestabilnije, krajem dana kiša dok će još oblačnije i još hladnije biti u srijedu kada lokalno može biti i obilnijih oborina i grmljavinskih pljuskova. Ponegdje i 15 °C manje uz umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a u najvišem gorju s padom temperature ponegdje može zalepršati i pokoja pahulja snijega, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari