PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Početkom tjedna prilično nestabilno, pa onda nešto povoljnije. Ali opet taj vikend…

U ponedjeljak se samo kratkotrajno nalazimo u plitkom polju niskog tlaka dok nam po visini dolazi vlažniji i nestabilniji zrak u drugom dijelu dana

U takvoj situaciji ujutro i prijepodne oblačnije, ponajprije u kopnenim i zapadnim predjelima. No, uglavnom suho, samo mjestimice može pasti pokoja kap kiše u unutrašnjosti, osobito u Slavoniji i Podravini.

Jutarnje magle može biti po kotlinama i na moru, osobito na sjevernom dijelu. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, tek ponegdje moguće umjeren sjeveroistočni, a na moru tiho ili slabo jugo. Jutarnja samo u gorju malo viša od današnje – u kopnenim predjelima između 4 i 7 °C, na Jadranu između 9 i 12 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno uz malo kiše uglavnom prema kraju dana. Puhat će slab do tek ponegdje umjeren istočnjak te će biti svježije – temperatura između 14 i 17 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjiva naoblaka te uglavnom navečer malo kiše. Puhat će slab do prolazno umjeren sjeveroistočnjak, a bit će oko 15 °C.

U Dalmaciji postupno sve oblačnije uz malo kiše, najprije sjevernije, prema večeri i južnije. Najviše oborina krajem dana kada može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura slična današnjoj – oko 18 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju oblačno sa sve češćom povremenom kišom, kasno poslijepodne i navečer moguće i pokojim pljuskom praćenim grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura na cijelom području oko 16 ili 17 °C, u gorju ponegdje malo niža.

PROGNOZA ZA KOPNO

Na kopnu u utorak razvedravanje te svježije uz prolazno slab umjeren sjeverac. Sredinom tjedna ujutro hladno, u srijedu slab mraz, ponegdje i maglu, a ostatak tjedna potom sunčanije i iznadprosječno toplo.

Pred vikend će zapuhati umjeren, u subotu na udare jak jugozapadnjak, a u gorju može biti i više oblaka te malo kiše ili lokalnih pljuskova.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano, a temperatura se neće značajnije mijenjati. U utorak i srijedu prolazno umjerena bura, a od petka umjereno, za vikend i jako jugo, ponegdje s olujnim udarima.

Tada i više oblaka, a za vikend je uglavnom na sjevernom dijelu moguće malo kiše ili poneki pljusak, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari