PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Pred nama je pakleno vrući tjedan! Evo gdje je moguć pljusak i kada stiže promjena

Idućih dana u unutrašnjosti u znaku toplinskog vala. Na Jadranu obilje sunca, vedrine, ali i vrlo neugodne vrućine

Vrućina i sparina postupno sve neugodnije. No, nije i sasvim stabilno kako se nad Alpama zadržava frontalni poremećaj s kojim je malo vlage stiglo i do naših krajeva pa je i navečer lokalno na kopnu moguć kakav kraći pljusak, osobito na krajnjem sjeverozapadu zemlje, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.hr.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne većinom sunčano, a malo zaostalih oblaka može biti prema sjeveru i istoku zemlje. Mirno, vjetar će uglavnom izostajati, samo uz obalu rijetko gdje slab burin. Iduća noć malo toplija, samo još lokalno u gorju koliko toliko svježe. Na moru već ponegdje i vrlo toplo, u Dalmaciji lokalno se temperatura neće spuštati ispod 25 stupnjeva.

Poslijepodne pretežno sunčano, na moru i otocima uz dosta vedrine. Ponovno će u unutrašnjosti, iako malo rjeđe nego danas biti razvoja oblaka. Ne može se sasvim isključiti mogućnost za lokalno koji kraći pljusak, vjerojatnije u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru pa i dijelu Slavonije. No, bit će u cijeloj zemlji vruće pa i vrlo vruće te sparno. Temperatura između 30 i 35 stupnjeva, a samo manje olakšanje će na moru donositi maestral.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca, vedrine, ali i vrlo neugodne vrućine. Ujutro burin, danju maestral, a za vikend izgledna južina. Noći vrlo tople, ponegdje bi uz burin moglo i u tim noćni satima moglo ostati vruće. U takvim okolnostima ta akumulirana toplina predstavlja veliku, od srijede i vrlo veliku opasnost za naše zdravlje.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana u unutrašnjosti u znaku toplinskog vala. Znači to tople noći, vrlo vruće dane, od srijede moguće s najvišom temperaturom i preko 35 stupnjeva. U početku ne baš sasvim stabilno uz moguć poneki rijetki pljusak, koji će, čini se, biti izgledniji u danima vikenda, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari