PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Pred nama nešto svježiji ali i sunčaniji vikend. A idući tjedan? Evo prognoze!

U petak atmosferski poremećaj već odmiče na istok kontinenta, tlak zraka raste uz postupno jačanje anticiklone

Ujutro ipak još dosta zaostalih oblaka, ali sve tanjih, a i kiša će uglavnom prestajati. Koja kap se još očekuje na istoku, uz obalu Istre i na kvarnerskim otocima, dok će na krajnjem jugu još biti moguć koji neverin. Bit će već malo svježije, zapuhat će naime slab do umjeren sjeverozapadnjak, na Jadranu ponegdje, osobito na sjevernom dijelu, bura, pod Velebitom i s olujnim udarima, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, čak i prolazno dulja sunčana razdoblja. No, uz nešto više oblaka prema kraju dana i navečer može još pasti malo kiše ili kakav pljusak, vjerojatnije uz granicu sa Slovenijom i južnije od Zagreba. Bit će zamjetno svježije, oko 18 Celzijevih stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomično razvedravanje, suho, ali će uz i dalje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar biti osjetno svježije. Lokalno i 10 stupnjeva niža temperatura nego jučer, bit će to uglavnom oko 18-19 stupnjeva.

U Dalmaciji razvedravanje, čak već pretežno sunčano pa i ponegdje vedro. Temperatura bez veće promjene, ali će se malo svježije činiti na prolazno pojačano sjeverozapadnom vjetru, navečer buri.

Na sjevernom Jadranu najviše sunca, nešto samo zaostalih oblaka još u gorju, najdulje u Lici. Bura će malo popustiti, ali navečer opet pojačati, osobito pod Velebitom. Malo samo svježije, osobito u zaleđu. Temperatura između 19 i 22 stupnjeva, u Gorskoj Hrvatskoj od 13 do 17.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu stabilno i većinom sunčano vrijeme. Prolazno malo više oblaka tijekom nedjelje, ali uglavnom ostaje suho. Bura još u subotu umjerena, zatim uglavnom samo dnevni maestral. Danju ugodno toplo, no čak i ovdje ujutro idućeg tjedna može biti sumaglice ili magle, izglednije u zaobalju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti većinom pretežno sunčano i uglavnom suho. Jutra će biti hladnija, već od subote mjestimice uz kratkotrajnu maglu po kotlinama, češću, moguće lokalno i dugotrajniju u novom tjednu. Danju ugodno, primjereno dobu godine, naravno, tamo gdje se magla izdigne, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari