PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Prema nedjelji stiže jače pogoršanje, meteorolog otkrio kada će se smiriti

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Jučer je kraj dana bio promjenjiviji i malo nestabilniji na zapadu zemlje. Radi se samo o oslabljenoj fronti dok i dalje ostajemo u polju visokog tlaka zraka, a jače pogoršanje stiže u drugom dijelu vikenda

Danas ujutro i prijepodne na moru će se postupno razvedravati uz slabu do umjerenu, podno Velebita i pojačanu buru.

Na kopnu i dalje dosta oblaka, mjestimice i vrlo malo kiše, a ponegdje je moguća jutarnja magla. Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, na moru već spomenuta bura. Najniža temperatura osjetno viša pa neće biti mraza – u unutrašnjosti između 5 i 8 °C, duž obale oko 11 °C, piše Danas.hr.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno sve manje oblaka pa će biti djelomice sunčano. U rano poslijepodne može još tu i tamo pasti samo pokoja kap kiše. Vjetar uglavnom slab, a temperatura slična današnjoj ili koji stupanj niža – oko 17 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu više zaostalih oblaka i moguće ponegdje malo kiše pa i kraći pljusak, ali su izgledna i barem kraća sunčana razdoblja. Puhat će slab do tek ponegdje umjeren sjeverozadnjak, a temperatura i ovdje par stupnjeva niža od današnje.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a samo lokalno sredinom dana prolazno uz više oblaka poneki pljusak, uglavnom na krajnjem jugu i u zaleđu. Bura slabi i okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a temperatura većinom malo viša – između 18 i 21 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a i u gorju su moguća sunčana razdoblja, no još uvijek mjestimice i pokoja kap kiše. I ovdje bura slabi, pa će biti uglavnom mirno ili uz slab vjetar, a temperatura duž obale do 20 °C, u gorju tek koji stupanj manje.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu početkom vikenda jugo u jačanju. U subotu navečer i u noći na nedjelju jače naoblačenje s kišom, ponegdje i grmljavinom, lokalno i obilnijom količinom oborine. I ovdje manji pad temperature. U ponedjeljak pretežno sunčano i prolazno stabilnije, a od utorka jugo jača na jako i olujno te je izglednija nova kišna epizoda.

PROGNOZA ZA KOPNO

U subotu još toplije uz umjeren jugozapadnjak. Prijepodne pretežno sunčano, ujutro uz maglu, a poslijepodne i prema nedjelji pogoršanje – sve više oblaka, zatim i kiša, zapadnije i obilna. Zapuhat će umjeren sjeverac i zahladnjeti pa je u najvišem gorju moguć i snijeg. Prolazno razvedravanje početkom novog tjedna, a u utorak više oblaka i mjestimična kiša češća u gorju. Puhat će umjeren jugoistočnjak, ali temperatura ostaje malo niža, prognozira RTL-ov meteorolog Sven Vorkapić, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari