VRIJEME: Proljeće u veljači se nastavlja, no za vikend očekuje nas iznenađenje

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Proljeće je počelo?! Sudeći po dnevnim temperaturama koje su sličnije sredini ožujka i obilju sunca, možemo se samo složiti

Jedino nas hladna jutra podsjećaju da smo još uvijek u zimskom dijelu godine. Zato će slojevita odjeća i idućih dana biti pravi pogodak.

Uz to, magla i sumaglica zbog kojih je jutros i na nekim kvarnerskim, zadarskim i srednjodalmatinskim otocima vidljivost bila smanjena na 1 kilometar ili manje, i sutra će stvarati probleme u pomorskom prometu. Bit će i gušća i rasprostranjenija, a na nekim dijelovima obale i dugotrajnija. Iako češća u unutrašnjosti, magla se zimi pojavljuje i na moru pa tako u Rijeci, Zadru, Šibeniku i Malom Lošinju barem jednoga dana u veljači smanji horizontalnu vidljivost na manje od jednog kilometra. Ništa neuobičajeno.

MORE

Na moru i u predjelima uz njega do kraja tjedna bit će pretežno sunčano i suho, bez kiše. Ni temperatura se neće previše mijenjati. Danju će biti ugodnih 16tak Celzijevih stupnjeva, a na suncu i za “kratke rukave”.

Jutra će biti prohladna, samo još sutra i u srijedu na sjevernom i srednjem Jadranu mjestimice računajte na maglu.

U srijedu će se magla i niski oblaci u Istri, na Kvarneru i srednjodalmatinskim otocima zadržati i do rano poslijepodne. U drugom dijelu tjedna oblačnije, ali i vjetrovitije nego danas i sutra. U petak će zapuhati jaka tramontana i bura, koje će uz blagi pad temperature pojačavati osjet hladnoće.

KOPNO

Do četvrtka se vrijeme na kopnu neće odveć mijenjati. Danju će biti vedro i ugodno – oko 15 °C u hladu, na suncu još za koji stupanj više. Jutra će biti hladna uz maglu koja će sutra gušća i dugotrajnija biti u Posavini i Podravini, a u srijedu u središnjoj Hrvatskoj.

U gorju će puhati umjeren jugozapadni vjetar, na udare i jak, pa neće biti magle. U drugom dijelu tjedna se mraz više ne očekuje. Najniža će temperatura biti iznad nule, dok će najviša dnevna biti u blagom padu. Uzrok je kratkotrajna promjena vremena.

U četvrtak će se u cijeloj zemlji naoblačiti. Veći će dio dana biti suho, tek je navečer i u noći na petak izgledna kiša. Najveća vjerojatnost za nju je u Slavoniji, Baranji i Srijemu, a poneka kap može pasti i u središnjim predjelima. Zapuhat će sjeverac i u subotu osjetno zahladnjeti.

Dakle, pred nama su sunčani i ugodni dani. Kiša koja se očekuje u petak bit će slaba, kratkotrajna, a velika je vjerojatnost i da će padati samo na istoku zemlje pa je mnogi neće ni dočekati. A ni zahladnjenje najavljeno za kraj tjedna neće dugo potrajati.

Sve detalje o vremenu donosimo redovito i na televiziji, svakoga dana u RTL Vijestima u 16:30 i RTL-u Danas u 18:30.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari