UPALJEN METEOALARM

Video | VRIJEME Stiže nova runda nestabilnosti: Kiša, pljuskovi i grmljavina, evo do kada će trajati

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno naoblačenje, zatim malo kasnije kiša pa i grmljavina, najprije južnije od Zagreba, a navečer i sjevernije. Na sjevernom Jadranu i u gorju povremena kiša, pljuskovi i grmljavina, ali se jedan izraženiji val oborine očekuje krajem dana s mora kada su moguće i nevere.

Prave promjenjive, ali tople proljetne prilike ovih dana, a tako će se nastaviti sve do vikenda. Pritom još nestabilnije uz sve izraženiju južinu s kojom stiže vlažniji zrak ispred sve bližih frontalnih poremećaja sa sjeverozapada kontinenta. Oni će se preko naših krajeva premjestiti s četvrtka na petak.

SRIJEDA

Nakon vedrije noći, sutra ujutro već novi oblaci stižu na Jadran i područja uz njega, prijepodne uz malo kiše na sjeveru, ali i krajnjem jugu, gdje može zagrmjeti. U unutrašnjosti još pretežno vedro, samo u ranim jutarnjim satima nakratko po gorskim kotlinama i u Posavini moguća magla. Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren jugoistočni, a na moru umjereno pa i pojačano jugo, u Istri i na Kvarneru još uvijek i istočni vjetar. Nakon vedrije noći, jutro malo svježije, na kopnu između 8 i 11 °C, a duž obale između 14 i 17 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno naoblačenje, zatim malo kasnije kiša pa i grmljavina, najprije južnije od Zagreba, a navečer i sjevernije. Vjetar slab do umjeren, u Podravini, Međimurju i pojačan jugoistočni, ali temperatura malo viša, do kiše uglavnom oko 21-22 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice, na istoku i pretežno sunčano. Uz sve više oblaka na zapadu lokalna kiša ili pljusak uglavnom navečer. Malo vjetrovitije uz umjeren i pojačan jugoistočni vjetar, ali temperatura između 21 i 23 °C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno po umjerenom i jakom jugu. Bit će dakle sunčanih razdoblja, ali i sredinom dana mjestimične kiše. Podjednako ugodno ili toplo kao danas, uz južinu naravno mnogima ustvari neugodnije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju povremena kiša, pljuskovi i grmljavina, ali se jedan izraženiji val oborine očekuje krajem dana s mora kada su moguće i nevere. Puhat će slab do umjeren istočni, jugoistočni vjetar, osobito prema otvorenome moru i jak. Temperatura slična današnjoj, od 18 do 22 °C, malo niža lokalno u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Promjenjivo na kopnu do vikenda, osobito nestabilno na prijelazu s četvrtka na petak kada su mogući izraženiji i lokalno obilniji pljuskovi pa i grmljavinsko nevrijeme, osobito na zapadu zemlje. Postupno smirivanje u drugom dijelu petka, a slijede zatim znatno povoljniji dani vikenda. Bit će i malo toplije, uglavnom suho, osobito u subotu i sunčano. Novo naoblačenje, čini se, stiže početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu kiša i pljuskovi s grmljavinom bit će češći i izraženiji na sjevernom dijelu do petka. Tada jugo slabi, a slijedi predah od oborina u mirniju i znatno sunčaniju subotu. No, već u nedjelju nova južina s kojom kreće novo promjenjivo razdoblje. No, temperatura bez veće promjene, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari