PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Što nas čeka u novom tjednu? Stižu dva kišna vala, pljuskovi i grmljavina

Nepovoljni dani na moru, ali barem će biti razmjerno toplo, a smirivanje se očekuje tijekom petka

Novi tjedan kreće stabilnijim vremenom u polju anticiklone, ali ne zadugo. Približit će nam se poremećaji sa sjeverozapada kontinenta, a iako će se glavninom oni premještati sjevernije od nas, znači nam to južinu i dotok povremeno vlažnijeg zraka sa Sredozemlja, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

PONEDJELJAK

Ujutro pretežno vedro, u početku mirno i razmjerno hladno, a po nizinama i kotlinama česta uz kratkotrajnu maglu. Sumaglica moguća i lokalno uz samu obalu. No, na sjevernom Jadranu i u gorju krenut će ubrzo slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a počet će se skupljati i oblaci na širem riječkom području. Najniža temperatura, dakle, niža od današnje, od svega 3 do 7 °C na kopnu, a od 10 do 15 °C na moru.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj napokon većinom sunčao, a iako uz uglavnom umjeren jugozapadni vjetar bit će i osjetno toplije. Temperatura oko 22 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu obilje sunca i vedrine, tek koji manji oblačak oko gorja na zapadu. Vjetar sve češće umjeren jugozapadni, ali i ovdje barem 5-6 stupnjeva viša temperatura, bit će oko 22-23 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, nešto umjerene naoblaka skupit će se u zaleđu prema sjeveru, ali bez kiše. Puhat će još uvijek samo slab južni i jugoistočni vjetar, tek navečer u jačanju. Ugodno toplo, 22-23 °C.

Na sjevernom Jadranu sve više tmurnih oblaka uz sve izraženiju južinu, osobito oko Rijeke, a u Gorskom kotaru može mjestimice biti i slabe kiše. No, temperatura malo viša, uz more oko 20 °C, a u gorju između 15 i 19 °C.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Na Jadranu oblačnije i vjetrovitije. Bit će to dva kišna vala, prvi kreće potkraj utorka na sjevernom dijelu i do srijede ujutro uz izraženije pljuskove i grmljavinu zahvaća cijelu obalu. Idući val samo malo manje izražen stiže u drugom dijelu četvrtka, ali ponovno uz jako na udare olujno jugo. Nepovoljni dani na moru, ali barem će biti razmjerno toplo, a smirivanje se očekuje tijekom petka.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

U unutrašnjosti do petka promjenjivo u znaku južine, ali bit će još toplije, kako noću, tako i danju. No, neće biti sasvim suho. Kiša svakodnevno u gorju, kreće već potkraj utorka, a u srijedu će je uz jače naoblačenje prolazno biti posvuda. Ponovno kišovitije na prijelazu s četvrtka na petak, dok se idući vikend čini sunčaniji, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari