PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Vrućine popustile, a uskoro stiže i nevrijeme: Meteorolog otkrio tko je prvi na udaru

Još će veći dio nedjelje ostati većinom sunčano i vruće. No, pogoršanje kreće u noći na ponedjeljak

Mnogima se lakše diše, a pozdravili smo se i s onim ekstremno visokim temperaturama. Iako, još će biti vruće za vikend uz prolazno pojačan utjecaj anticiklone. No, samo prolazno, jer će prostrani ciklonalni vrtlog i pripadajući mu poremećaji krajem tjedna spuštati prema našim krajevima, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

SUBOTA

Sutra ujutro zato pretežno vedro, bez oborina, nešto možda još zaostalih oblaka u početku na istoku zemlje. No, u ranim jutarnjim satima, po kotlinama i uz obale rijeka unutrašnjosti mjestimična magla. Vjetar slab, često izostaje, a duž obale samo ponegdje slaba do umjerena bura. Noć, slična kao i prošla, čak i malo ugodnija za spavanje. Na kopnu između 13 i 16 °C, a uz more između 19 i 22 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom sunčano, tek manji oblaci na nebu, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, ali gotovo zanemariva šansa za kišu. Bit će opet toplije. Vrlo toplo, čak ponegdje i vruće, između 28 i 30 °C. Na istoku barem djelomice sunčano. No, znači da će biti lokalnog razvoja oblaka te rijetko samo moguć kakav kraći pljusak, uglavnom oko gorja na zapadu Slavonije. Temperatura slična, između 29 i 32 °C. Dakle, vruće i sparno.

U Dalmaciji opet sunčano, vrlo toplo i vruće. Može niknuti koji oblak u zaleđu, ali mala je šansa za kakav kraći samo izolirani pljusak. Temperatura oko 30 °C, a puhat će samo slab maestral. I na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali prolazno povećane naoblake bit će uz zapadnu obalu Istre te u njenoj unutrašnjosti, a može biti i kratkotrajne kiše ili pljuska. Vjetar slab, temperatura koji stupanj ispod 30 °C, a svježije u najvišem gorju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu naoblačenje uz jačanje juga već u nedjelju popodne na sjevernom dijelu, zatim u noći na ponedjeljak i drugdje. Česte će biti nevere, jako jugo pa naglo sjeverozapadnjak, a očekuje se i obilnija količina oborine. Kiša i pljuskovi će zatim u mirniji utorak i srijedu češće izostajati, ali ponovno kišovitije i nestabilnije od četvrtka. Temperatura u padu, ali bit će uobičajeno toplo za rujan.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još će veći dio nedjelje ostati većinom sunčano i vruće. No, pogoršanje kreće u noći na ponedjeljak, pa će početak nove školske godine posvuda biti oblačan i kišovit, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Mirnije od utorka, sunčanije u srijedu, a onda nova kišna epizoda od četvrtka. Iako svježije, bit će to temperatura primjerena za ovo doba godine, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari