PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Zimogroznima se neće svidjeti prognoza vremena za prvi dio novog tjedna

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Jača nam anticiklona, raste tlak, polako će se izdizati zaostali oblaci, a slab snijeg prestajati.

No, u toj anticikloni nam sa sjevera kontinenta stiže i prilično hladan zrak, a kreće nam i val hladnoće koji će obilježiti prvi dio tjedna.

Ponedjeljak

Još ujutro i rano prijepodne na zapadu unutrašnjosti valja računati na povremen snijeg, ponegdje i tanji snježni pokrivač. U ostatku zemlje barem djelomice vedro, ali je još hladnije.

Više u VIDEOPRILOGU

Izraženiji minusi su u područjima nakon noćne vedrine, kao u Slavoniji, a blizu nule je i mjestimice uz samu obalu. Pritom osjećaj hladnoće pojačava slab do umjeren sjeverni vjetar, a na moru umjerena i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura i tramontana. Bit će i vjetrovitije, osobito duž Jadrana uz umjerenu i jaku, pod Velebitom na udare olujnu buru i tramontanu.

Već od sredine dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prestanak oborina, zatim i brzo razvedravanje. No, sunce će biti pravo zubato s temperaturom oko ili malo iznad nule. Navečer osjetno hladnije.

Zahladit će i na sjevernom Jadranu. Djelomice sunčano, samo povremeno umjerena naoblaka, uglavnom uz Velebit i u gorju, ali suho. Puhat će i dalje umjerena i jaka, mjestimice na udare olujna bura, a slabjeti će tek kasnije navečer.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano uz slab do umjeren sjeverni vjetar, no uglavnom vrlo hladno, jer temperatura će samo rijetko ulaziti u mali plus.

U Dalmaciji najviše vedrine, no uz neuobičajeno hladno vrijeme. Temperatura tek malo iznad 5 stupnjeva, a iako će bura postupno slabjeti, na vjetru će se činiti i hladnije nego na kopnu.

Idućih dana na kopnu

Na kopnu glavnom suho i djelomice sunčano. Od četvrtka sve izglednija i jutarnja magla, ali od petka i sporadično slabe oborine, uglavnom tek koja pahulja snijega.  Jutra uz izraženije minuse, a danju tek za nijansu manje hladno u drugoj polovici tjedna.

Idućih dana na moru

Na Jadranu u početku pretežno sunčano, oslabjeti će bura i tramontana, a prolazno naoblačenje se očekuje u noći na petak kada mjestimice može pasti i koja kap kiše, no ništa značajnije. No, bit će prilično hladno, osobito u utorak ujutro kada se i tu očekuju jutarnji minusi, ne samo uz obalu, nego moguće čak i na dalmatinskim otocima. Nakon toga temperatura samo u blagom porastu, prognozira Dorian Ribarić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari