METEOALARM NA NAJJAČE!

Video | Vruće vam je? Pakao tek slijedi, RTL-ov prognostičar: ‘Alarmi idu u crveno skoro svugdje’

Vorkapić kaže da će sljedećih dana biti još toplije. Ističe da valja biti oprezan jer će cijela zemlja uskoro biti pod crvenim meteoalarmom

Za velik dio zemlje u srijedu je upaljen crveni meteoalarm zbog visokih temperatura. U crvenom je cijela obala i sjever Hrvatske.

Hitna pomoć imala je pune ruke posla, posebno u zagrebačka. Samo su do 15 sati imali 20 posto više intervencija nego inače.

A čini se da je to tek početak vrućina jer najgore tek slijedi.

“Nažalost mogu reći da ovo nije vrhunac, iduća dva dana će nam biti još toplije. Temperature će rasti sve do 38 stupnjeva, a najviše, odnosno lokalno najviše, mogu biti na krajnjem istoku i u dalmatinskom zaleđu”, napominje meteorolog RTL-a Sven Vorkapić.

DHMZ

Građani osvježenje mogu tražiti u vodi.

“Osvježenje se može tražiti uz rijeke, u moru, ali vrlo opasni su vremenski uvjeti. Već nam je sutra gotovo cijela zemlja u crvenom meteoalarmu, samo gorje nije, a preksutra će to bit i gorje. Tako da valja biti oprezan”, Vorkapić šalje upozorenje, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari