WEEKEND MEDIA FESTIVAL: Zoran Šprajc proglašen omiljenim hrvatskim novinarom drugu godinu uzastopce

Publika je još jednom potvrdila popularnost Zorana Šprajca, proglasivši ga najomiljenijim hrvatskim novinarom

Na jubilarnom desetom Weekend Media Festivalu u Rovinju, u subotu 23. rujna, objavljeni su rezultati MediaNetovog istraživanja – Tko je hrvatski omiljeni novinar.

Agencija za mjerenje učinaka komunikacije, MediaNet, koja je nedavno proslavila 20 godina poslovanja, po četvrti je put predstavila rezultate istraživanja stavova i mišljenja opće javnosti i struke odnosa s javnošću o tomu tko je omiljeni hrvatski novinar.

Publika je još jednom potvrdila popularnost Zorana Šprajca, proglasivši ga najomiljenijim. RTL-ov novinar ovu je nagradu osvojio i prošle godine.

Šprajc nije mogao podići nagradu, pa je umjesto njega to učinila Antonija Stupar Jurkin.

Cilj istraživanja bio je pokazati novinarima kako ih doživljavaju obični građani, a kako komunikacijski stručnjaci za odnose s javnošću te popularizirati novinarsku struku. Stav struke MediaNet je dobio online anketom na uzorku od 151 člana HUOJ-a te komunikacijskih stručnjaka, dok se stav građana istraživao telefonskom anketom koja je provedena od 9.-18.rujna na reprezentativnom uzorku od 1019 ispitanika, punoljetnih građana Republike Hrvatske.

Osim istraživanja o omiljenom novinaru, provedeno je i istraživanje o stanju struke i to među članovima HUOJ-a (68%) i komunikacijskim stručnjacima na ukupnom uzorku od 174 ispitanika.

Vijesti.hr
Foto: Weekend Media Festival

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja