PROGNOZA ZA VIKEND Prvi rujanski dan bez kiše najavljuje ugodan jesenski vikend

Foto: Siniša Biljan

Nakon vikenda za koji je malo reći da je bio kišovit, stiže napokon jedan ugodan za boravak na otvorenom

Nakon vikenda za koji je malo reći da je bio kišovit, stiže napokon jedan ugodan za boravak na otvorenom. Ako vam je ostalo grožđa koje treba obrati, pokušajte to obaviti sutra jer bi u nedjelju ponovno moglo biti povremene kiše.

I u gljive je bolje otići u subotu, i to zato jer će vam entuzijasti do nedjelje već sve pokupiti. Kiša je u velikom dijelu zemlje napokon isprala i posljednje ostatke peluda ambrozije, lišće već ozbiljno žuti i opada, a novo godišnje doba i službeno stiže večeras u 22 sata i 2 minute.

MORE

I na moru slično, djelomice do pretežno sunčano i većinom suho. Više oblaka bit će u nedjelju kada se očekuju i povremeni pljuskovi, najvjerojatnije u Istri i u Hrvatskom Primorju. Vjetar će biti slab, pretežno burin i maestral, a tek prema kraju nedjelje zapuhat će pod sjevernim Velebitom umjerena bura. Jutra svježa, od 13 do 17, a dani ugodno topli, od 22 do 26 °C.

UNUTRAŠNJOST

Do kraja petka i u velikom dijelu vikenda bit će djelomice sunčano. U noći na subotu i subotu ujutro ponegdje je moguća magla, prije svega na slavonsko-brodskom i karlovačkom području te po nekim gorskim kotlinama. Povremeno će biti i povećane naoblake, no iz mnogih od tih oblaka neće ništa padati. Ipak, u subotu poslijepodne pokoji je prolazan pljusak moguć u Slavoniji dok su u nedjelju pljuskovi mogući posvuda, a najčešći će biti u Gorskome kotaru i Lici. Pred nama su dani bez vjetra, tihi i ugodni uz dnevne maksimume od 18 do 23 stupnja. Jutra će biti svježa, ali ipak ne tako kao današnje. Najniža temperatura od 5 u gorju do oko 11 °C u najvećim gradovima.

Detaljnije prognoze za područje od vašeg interesa uz mnoštvo zanimljivosti RTL televizija donosi svakoga dana u vijestima u 16:30, te u emisijama RTL Vrijeme u 18:27 i 19:45, a vikendom u 19:15. Ovoga vikenda s ekrana će vam se smiješiti naša Željka Pogačić.

Dunja Mazocc Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari