OTVOREN 24. BIOGRAD BOAT SHOW

Video | Za koliko se može kupiti malo plovilo za koje ne treba dozvola, a za koliko prave ploveće vile?

10 napuhanaca s elektromotorom koji mogu ići i brzinom trajekta prodalo se do podneva prvog dana nautičkog sajma u Biogradu. Cijena – prava sitnica. 14 tisuća kuna

“Kupija sam fotelju za napuhat. Hedonist sam, volim uživat i zaspao sam u Vodicama na njemu i 3 milje izaša vani i morao skočit sa njega i plivat i gurat ga prid sobom. Zato je nastala ta ideja s elektro motorom i daljinskim”, govori Ivica Mataija, inovator iz Vodica.

Za one koji su spremni izdvojiti više novca, privezala se i zablistala cijela flota luksuznih brodova. Jahta duga 21 metar vrijedna je gotovo 21 milijun kuna.

“To je ajmo reći vila na moru, opremljena s najmodernijim sustavima… Tako da možete boraviti na njemu duže vrijeme… Komotno i sigurno oko osmero ljudi”, kaže voditelj prodaje tvrtke za prodaju brodova Dino Kren.

Ljepotica sa šarmom retro dizajna iz pogona u Muću samo je jedna od top 40 svjetskih premijera na Biograd Boat Showu.

“24. sajam je još jedan rekordan sajam. Nikad ovako veliko, nikad ovako dobro organizirano, nikad ovoliko svjetskih premijera i hrvatskih premijera plovila”, objašnjava direktor Biograd Boat Showa Milan Šangulin.

Na najvećem nautičkom sajmu u središnjoj Europi može se pronaći i sva oprema za brodove, pa čak i najsitniji detalji!

“Safety oprema, pojasevi za spašavanje, a također nudimo i vanbrodske motore i pomoćne čamce odnosno gumenjake manjih dimenzija”, nabraja voditelj prodaje iz Splita, Stanko Gijevski.

Ove godine u Hrvatskoj je boravilo više od pola milijuna nautičara.

“Prihodi će naravno biti veći nego što su bili 2019. i ono što treba posebno istaknuti e da nautika ima iznimno jak utjecaj na turistički promet i u pred i i posezoni jer nautičari dolaze puno ranije i odlaze puno kasnije”, kaže direktor HTZ-a Kristijan Staničić.

A nautičari na jesenskom odmoru nisu propustili sajam.

“Sin ima neki interes, pa sam išao pogledati On traži neki čamac, malo bolji”, kaže Branko Zelko iz Slovenije.

“Tražimo inspiraciju i gledamo sve što ima za pogledati”, kaže Kornelija Oremović Stendmark koja je stigla iz Njemačke.

Sve do nedjelje u Biogradu očekuju lijepo vrijeme i barem 20 tisuća posjetitelja, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari