SULUDA VOŽNJA

Video | Za ne povjerovati! Pogledajte video: vozio pijan u suprotnom smjeru na rallyju u Kumrovcu!

Na dramatičnoj snimci se vidi kako vozač rallyja u zadnjem trenutku skreće na obližnju livadu čime je izbjegnut sudar s civilnim autom koji je vozio u suprotnom smjeru, a tamo se uopće nije trebao naći

Drugog dana održavanja 12. Kärcher Rallyja u Kumrovcu dogodio se incident tijekom kojeg je pukom srećom izbjegnuta tragedija.

Naime, civilni vozač je unatoč upozorenjima suca probio sigurnosnu traku za zatvaranje prometa i ušao u trasu brzinskog ispita.

Vozio je u suprotnom smjeru te ugrozio ne samo svoju sigurnost već i sigurnost natjecatelja, izvijestili su organizatori natjecanja.

Zabilježen je i trenutak u kojem je zamalo došlo do frontalnog sudara automobila i natjecatelja. Organizatori su nam ustupili dramatičnu snimku na kojoj se vidi kako vozač rallyja u zadnjem trenutku skreće na obližnju livadu čime je izbjegnut sudar s civilnim autom koji se tamo nije trebao naći.

Vozilo je brzo uklonjeno s trase kojim se odvijalo natjecanje, a policija koja je izašla na mjesto događaja ustanovila je da je vozač civilnog automobila bio pijan.

Organizatori naglašavaju da je duž ove trase bilo postavljeno više od 50 sudaca i redara te da su obavijestili lokalno stanovništvo o održavanju natjecanja, a osudili su neodgovorno ponašanje pijanog vozača.

“Ovim putem kao organizator utrke oštro osuđujemo neodgovorno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način u prometu u ugrozu dovode živote sportaša, sudaca i gledatelja. Također, ispričavamo se zbog ove cjelokupne situacije, neugodnosti i šoka posadi Mitja Glasenčnik i Matej Pistotnik iz AMTK Velenje”, poručili su.

Poslali su apel policiji i pravosuđu koje mole da ovakve incidente tretiraju kao ozbiljno ugrožavanje sportaša, sudaca i gledatelja i zahtijevaju nastrože kazne, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari