OKO 1 POSTO

Za neke od njih ”ni obitelj nije glasala”; Htjeli su biti gradonačelnici ili načelnici, a doživjeli su totalni potop

Pregršt kandidata ove se godine natjecalo na lokalnim izborima, a kao i svaki put dosad, bilo je onih za koji su osvojili manje ili tek nešto iznad jedan posto glasova.

Za Grad Zagreb borilo se 10 kandidata, a na posljednjem mjestu završio je Željko Tokić. Njega je zaokružilo tek 1298 birača iliti 0,39 posto, piše Net.hr

Žena koja je na prošlim lokalnim izborima, 2017. godine, umalo pobijedila Milana Bandića, sada je završila na pretposljednjem mjestu. Za Anku Mrak Taritaš glasalo je 0,83 posto birača što brojčano iznosi 2473.

U Splitu je podbacio poznati pjevač Siniša Vuco koji je osvojio 355 glasova tj. 0,55 posto.

Povezani VIDEO:

Za Rijeku se borilo čak 11 kandidata, a najlošije je prošao nezavisni Antun Antunović. Dobio je tek 311 glasova tj. 0,78 posto.

Jedan od većih gubitnika je i Mario Skelin (DSU, HNS, HSLS) koji je u Zadru ostao ispod 1 posto. Dobio je 229 glasova birača (0,91 posto).

Ima i onih koji su, kad je broj glasova u pitanju, prošli puno lošije od gore spomenutih. Recimo, Branko Ivkošić u Zmijavcima i Đurđa Dragaš u Plaškom osvojili su tek 15 glasova. Samo 19 ljudi je pak glasalo za Marija Bauera u istarskom Oprtlju dok je Marijan Blažević u Privlaci kod Vinkovaca dobio 23 glasa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari