PROGNOZA VREMENA

Za vikend kiša, u ponedjeljak – još gore! Evo kada će se razvedriti

Prevladavat će oblačno vrijeme, a bit će i dosta grmljavinskih pljuskova

Sivo i tmurno uz najprije malo, a u nedjelju puno kiše imat ćemo zbog premještanja ciklone u Jadran gdje će sljedećih dana onda kiša biti obilnija, često i praćena grmljavinom. Sutra ciklona još relativno daleko, kod nas južina i promjenjivo, uz povremenu kišu!

Jutro će biti toplije nego danas kad je bilo i minusa, a sutra temperature na kopnu od 1 do 4, a na Jadranu između 8 i 11. Duž cijele obale puhat će jako jugo.

Prema sredini dana sve više oblaka navlačit će se i na ovaj središnji dio unutrašnjosti, a prema večeri će početi i kiša. Najviša temperatura malo viša od današnje, između 10 i 12 stupnjeva. U istočnoj Hrvatskoj sredina dana još suha pa i pretežno sunčana, a onda i ovdje naoblačenje, ponegdje i malo kiše. Puhat će slab jugoistočni vjetar.

Grmljavinski pljuskovi

U Dalmaciji će poslijepodne biti vrlo nestabilno i kišovito. Prevladavat će oblačno, a bit će i dosta grmljavinskih pljuskova.

Na sjevernom Jadranu drugi dio dana bit će bolji što se tiče vremena, osobito kiše. Ovdje poslijepodne razvedravanje, ali u gorskom dijelu ostaje oblačno i kišovito.

U nedjelju još vjetrovito uz jaku južinu, osobito u gorskom dijelu i krajem dana novo naoblačenje s kišom koja će najjača biti u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak prijepodne. Poslijepodne sunčanije, kao i u utorak, ali uz mogućnost povremene kiše i pljuskova. U srijedu najviše sunčanog vremena, a cijeli ovaj period ostaje i iznadprosječno toplo.

Na Jadranu više oblaka i jača kiša sve ovo vrijeme.

Najobilniji grmljavinski pljuskovi čekaju nas u ponedjeljak, a dobra vijest je da će jako do olujno jugo oslabjeti u idućem tjednu.

Zanimljivo za spomenuti da i dalje nema naznaka, ni cijeli idući tjedan, za prvu od tri marčanske bure koju bismo trebali imati, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari