STIŽU VELIKE PROMJENE ZA TRGOVCE

Zabrana rada nedjeljom stiže ‘na mala vrata’: Vlada prihvaća Zakon o trgovini, dućanima samo 16 radnih nedjelja,

Photo: Marin Tironi/24sata/Pixsell

‘Tjedni maksimalni iznos radnih sati koje trgovac samostalno raspoređuje od ponedjeljka do subote je 90 sati’

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade. Na početku sjednice premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor.

Premijer je podsjetio na godišnjicu agresije na Ukrajinu i “godišnjicu herojskog otpora ukrajinskog naroda”. Za Rusiju je rekao da je prekršila temelje na kojima su zasnovani međunarodni odnosi i međunarodno pravo.

Zakon o trgovini kreće 1. srpnja

“Želim naglasiti da ćemo danas na sjednici Vlade imati konačan Zakon o trgovini koji se tiče rada nedjeljom. Model je takav da će biti 16 radnih nedjelja i mislim da je to dobar balans”, rekao je Plenković.

“Trgovine su zatvorene nedjeljom, kao i blagdanima. Tjedni maksimalni iznos radnih sati koje trgovac samostalno raspoređuje od ponedjeljka do subote je 90 sati. Neke iznimke će raditi nedjeljom, a iz te iznimke su maknute pekarnice”, kazao je ministar Davor Filipović. Ovaj Zakon obuhvaća 16 radnih nedjelja i krenuo bi od 1. srpnja ove godine.

Za obveznice uplaćeno preko 220 milijuna eura

Osvrnuo se i na izdavanje državnih obveznica.

“U prvih 24 sata već do sada je prema riječima ministra financija interes iskazan za ukupno 220 milijuna eura. Osam dana traje ovaj rok za institucionalne investitore”, rekao je Plenković, podsjetivši da je kamata viša od 3 posto, a da se postupak može provesti u preko 500 poslovnica banaka u Hrvatskoj, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari