PREBAČENO U DRUGI GRAD

Pulski gradonačelnik zabranio turbofolk koncert. Organizatori: ‘Razgovarao je s nama neprijateljski i bahato’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Koncert je organizirala promocija Hiljadarka, koja je s Pula sportom dogovorila zakup dvorane 25. ožujka, ali je gradonačelnik ipak otkazao koncert

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić, zabranio je koncert koji je trebao biti održan 25. ožujka u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan glazbom koja se tamo trebala svirati,piše Glas Istre.

Naime, na koncertu su trebali nastupiti narodnjački turbofolk izvođači Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Koncert je organizirala promocija Hiljadarka, koja je s Pula sportom dogovorila zakup dvorane 25. ožujka, ali je gradonačelnik ipak otkazao koncert.

Iako je organizacija bila razočarana ovom odlukom, ipak je pronađeno rješenje, pa će se koncert tako održati u Osijeku.

Svi koji su kupili ulaznice mogu dobiti povrat novca ili ju iskoristiti za koncert u Osijeku.

Rekli su kako su stupili u kontakt s gradonačelnikom nakon informacija o zabrani koncerta.

“Komunikacija je od početka s njegove strane išla u isključivo neprijateljskom i veoma bahatom stilu. Ostali smo iznenađeni da gradonačelnik jednog velikog grada komunicira na takav način te samovoljno odlučuje o privatnim projektima, donosi ogroman gubitak, vrši diskriminaciju te se ponaša kao lokalni šerif, ističući svoje stavove da je okrenut vjeri. Međutim, kako zna cjelokupna javnost, vjera se ne iskazuje na takav način”, ističu iz Hiljadarke, te su dodali kako će svoja prava potražiti i na sudu.

“U jednom trenutku, kada se umiješao gradonačelnik Filip Zoričić, izvršen nam je povrat uplaćenih sredstava i otkazivanje ugovora o najmu, bez ikakve prethodne obavijesti, adekvatnog i zakonitog obrazloženja te eventualnog sastanka na kojem bi riješili problematiku”, ističu iz organizacijskog tima.

Naglasili su kako su brojni posjetitelji iz drugih dijelova zemlje rezervirali i smještaj koji im sada propada, a utrošena su brojna novčana sredstva, bankarske i kartične provizije prilikom povrata novca organizaciji.

“Ovim samovoljnim odlukama načinjen nam je izuzetno velik gubitak financijske prirode, kao i rušenje kredibiliteta našeg branda Hiljadarka. Također napominjemo da navedeni izvođači nisu turbofolkeri već pjevači narodne glazbe. I da jesu, ne bi trebalo biti problema. Navedene izvođače dovodimo u druge krajeve i apsolutno nema nikakvih problema da nastupaju, a u Puli to ne mogu”, dodali su, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari