Žalac u suzama: ‘Premijeru sam ponudila mandat na raspolaganje. Vozačka mi je istekla 2016.’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica je rekla da je premijeru ponudila ostavku još u subotu

Ministrica Gabrijela Žalac, treći dan od nesreće u Vinkovcima u kojima je automobilom, bez važeće vozačke dozvole, naletjela na djevojčicu koja je pretrčavala cestu, odlučila je stati pred medije. Rekla je da je premijeru ponudila ostavku još u subotu, dok je trajao policijski uviđaj, i opet danas ujutro. Vozačka dozvola istekla joj je još kako je rekla u lipnju 2016. godine.

“Zbog šoka nisam vam bila u stanju ranije dati izjavu. Nikom ne bih poželjala da se to dogodi. Krenula sam u trgovinu, ispred mene je izletjela djevojčica…Udarila sam je. Pozvala sam Hitnu. Jako sam potresena. Ne znam što da kažem. Za vozačku dozvolu nisam znala da je istekla. To me uopće ne opravdava. 9. lipnja 2016. godine je istekla. Nosim je ovako. Izdana je 2006. godine”, rekla je ministrica Žalac u suzama.

Rekla je da je premijeru još u subotu ponudila ostavku, te da mu je i danas ponudila mandat na raspolaganje.

Kazala je da joj je najvažnije da je djevojčica, kako ju zove “mala susjeda” dobro. Policijsko izvješće, rekla je Žalac, nije još dobila. Procjenjuje da je vozila 30-40 kilometara na sat.

Na pitanje koliko puta je sjela u auto bez vozačke dozvole rekla je:

“Nisam bila bez vozačke. Moja vozačka je istekla i ja se zbog toga ispričavam. Nisam znala. Praktički je ni ne otvaram. Automobil vozim samo vikendom, kada sam u Vinkovicima”, odgovorila je Žalac.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Prema onome što je rekla ministrica, ispada da joj vozačka nije bila važeća niti u trenutku kada je stupala na dužnost ministrice.

Na pitanje zašto nije dala neopozivu ostavku, nije bila decidirana:

“Ne znam što da vam kažem. Žao mi je, bila sam u šoku. Ispričavam se hrvatskoj javnosti, a i šire. Mislila sam da mi vozačka kao neki drugi dokumenti vrijedi duže.”

Iz Vlade je u subotu poručeno da ostavka ministrice ne dolazi u obzir te da se to može dogoditi svakome.

U međuvremenu, pritisak oporbe, ali i cjelokupne javnosti se pojačan je u suglasju da ministrica teba otići jer je prekšila zakon kada je za volan sjela bez važeće vozačke dozvole.

“Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu”, napisala je ministrica na Facebooku nakon nesreće.
Vijesti.hr
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari