ZALEĐENA HRVATSKA: Meteoalarm upozorio na debele minuse, najhladnije u u Crnom lugu

Najhladnija temperatura izmjerena je u Nacionalnom parku Risnjak, u Crnom lugu bilo je minus 16.

Vrlo hladno jutros je u Gospiću, gdje je izmjerena najniža temperatura od minus 13.9 stupnja Celzijevih. Puno toplije nije ni u Plitvičkim jezerima, gdje je izmjereno minus 13, dok je u Otočcu tek jedan stupanj toplije. U Delnicama je jutros izmjerena temperatura od minus 13 stupnjeva Celzijevih.

meteoalarm

Zagreb je jutros mjerio minus 9 stupnjeva, dok je vrlo hladno bilo i u Bednji, gdje je izmjerena temperatura od minus 12.5 stupnja Celzijevih. Virovitica, Daruvac, Hrvatska Kostajnica, Krapina, Čakovec i Križevci mjerili su minus 10, dok su Beli Manastir, Ogulin, sinj i Karlovac mjerili minus 11 stupnjeva. U Splitu je jutros izmjereno minus 4, dok je u Dubrovnika jutros izmjereno 0 stupnjeva.

U prognozi Državnog hidrometeorloškog zavoda za Hrvatsku za danas, 19. Siječnja, kaže se kako će vrijeme biti djelomice ili pretežno sunčano. Sredinom dana prolazno više oblaka, a uglavnom na sjevernom Jadranu rijetko može biti vrlo malo kiše, predviđaju u DHMZ-u. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu prijepodne još ponegdje umjerena bura, a poslijepodne istočni i jugoistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura od -2 do 2, na moru i otocima od 4 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Istovremeno, iz HAK-a stižu upozorenja kako je zbog niskih temperatura moguća poledica na prometnicama, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnosti pa je potreban dodatni oprez u vožnji.

U Lici je zbog zimskih uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestamaDC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Zbog radova na održavanju tunela Mala Kapela od 8 do 14 sati zatvorena je vozna traka u smjeru Splita. Promet se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari