POČELA DONATORSKA AKCIJA: Pogledajte kako će izgledati obnovljeni vukovarski vodotoranj!

Službeno je počela donatorska akcija za obnovu vukovarskog vodotornja, simbola obrane toga grada, koja bi trebala početi na ljeto. Projekt je težak 20 milijuna kuna, a uključuje konzerviranje tornja u postojećem stanju, uređenje okoliša te uvođenje turističkih i ugostiteljskih sadržaja.

Projekt vukovarskog Vodotornja

U Vukovaru je predstavljen projekt sanacije vukovarskog vodotornja. Pokroviteljica sanacije je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a projekt je predstavio gradonačelnik Ivan Penava. Projektant Goran Rako iz “Radionice arhitekture” objasnio je kako je ideja oko vodotornja napraviti memorijalni park s parkiralištem, javnim zahodom, dječjim igralištem te ugostiteljskim objektom, a svi elementi bili bi izgrađeni tzv. zelenom arhitekturom kako se ne bi isticali i time umanjivali važnost samog vodotornja.

vodotoranj5

Ulaz u vodotoranj bio bi na starome mjestu, a vodio bi do vanjskoga panoramskog dizala usmjerenog prema Dunavu kojim se dolazi do mjesta na kojem je nekada bio “lonac” za vodu, gdje će biti memorijalna soba kroz koju će voditi krivudava staza.

vodotoranj2

Rupe od projektila ostale bi netaknute, a od sobe će ih dijeliti staklena stijena koja će posjetitelje štititi od mogućih vremenskih nepogoda, rekao je Rako i dodao kako će na vrhu biti vidikovac. (Izvor: Grad Vukovar)

vodotoranj4

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari