Zaposlenice HUP-a Jakelića prijavile za seksualno uznemiravanje, evo što je on kazao RTL-u!

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Da su djelatnice HUP-a prijavile seksualno uznemiravanje potvrdio je Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, Bernard Jakelić našao se u središtu skandala. Nakon 24 godine rada napustio je radno mjesto. Iako Tportal piše kako je dobio otkaz zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica HUP-a, on je za RTL rekao kako se radi o sporazumnom raskidu.

Informaciju da su djelatnice HUP-a prijavile seksualno uznemiravanje potvrdio je tportalu Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić.

“Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova zaprimila je pritužbe više od deset zaposlenica Hrvatske udruge poslodavaca vezano za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu od strane osobe na rukovodećoj poziciji. Pravobraniteljica je provela ispitni postupak te, u očekivanju zaključka Hrvatske udruge poslodavaca, obavijestit ćemo vas o ishodu postupka”, kazali su.

HUP je potvrdio da su raskinuli radni odnos.

“Hrvatska udruga poslodavaca snažno zagovora odgovorno poslovanje koje uključuje nultu stopu tolerancije prema svakom obliku mogućeg nekorektnog ponašanja ili komunikacije na radnom mjestu. Stoga je vodstvo udruge odmah nakon što je zaprimilo pritužbu na neprimjereno ponašanje pokrenulo postupak, sukladno internim procedurama i zakonskim obvezama, kako bi se utvrdile sve okolnosti i trenutačno otklonila svaka osnova za takve ili slične pritužbe.

Nije htio komentirati optužbe

U detalje postupka i pritužbi ne možemo ulaziti zbog obveze čuvanja tajnosti u postupku, a Hrvatska udruga poslodavaca i Bernard Jakelić raskinuli su radni odnos”, kazali su iz HUP-a.

Za RTL je rekao da se ne radi o otkazu te da je došlo do sporazumnog raskida ugovora. Optužbe o seksualnim uznemiravanjima nije htio komentirati, a dodao je i da odvjetnika zasad nije angažirao.

Jakelić je radio u HUP-u od 1996. godine na raznim pozicijama, a titulu zamjenika glavnog direktora držao je od 2010. godine – bio je zamjenik direktora u mandatima Đure Popijača, ali i sadašnjeg direktora Davora Majetića. Kratko je bio i vršitelj dužnosti glavnog direktora HUP-a nakon što je Popijač otišao u Vladu.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari