DOBRO DJELO

Zaposlenici HAC-a Slovencu vratili torbu punu novca i dragocjenosti! ‘Možete se ponositi svojim dečkima!’

Foto: Ilustracija

Vlasnika su pronašli preko Facebooka i vratili mu nemali novac

Zaposlenici Hrvatskih autocesta Vladimir Holjevac i Dalibor Pavlović pronašli su kod benzinske postaje Brinje, na autocesti Zagreb – Split – Ploče, torbu u kojoj je bilo 500 eura i tisuću kuna, osobni dokumenti, bankovne kartice, ključevi, nakon čega su Holjevac i Pavlović torbu sa svim stvarima u njoj odmah predali policiji, prenosi Večernji list.

Holjevac i Pavlović nisu stali samo na tome pa su preko Facebooka pronašli vlasnika torbe Petera Srpčiča iz Slovenije te mu javili da su našli njegove stvari i predali ih policiji. U HAC-u su, pak, za ta dobra djela svojih zaposlenika saznali jučer nakon što su dobili mail zahvale i pohvale za njihovo poštenje.

Srpčič je u mailu napisao da bi se želio iskreno zahvaliti radnicima HAC-a Daliboru Pavloviću i Vladimiru Holjevcu koji su na autocesti pronašli njegovu torbicu s novcem, ključevima i karticama. Ne samo da su je pošteno vratili sa svim novcem, nego su se potrudili i javili preko društvenih mreža da su stvari pronađene.

Srpčič je rekao da je to za njega bilo veliko olakšanje jer su u toj torbici bili svi njegovi dokumenti, ključevi i od kovčega na autu, i od kuće i od kazališta u kojem radi. “Moja iskrena zahvala vašim dečkima, radnicima HAC-a s postaje Brinje, kao prvo za iznimno poštenje, vraćeno mi je sve, sav novac do posljednjeg centa i sve stvari koje sam nesretnim slučajem izgubio”, navodi Srpčič za Večernji list.

Srpćić je također objasnio da su se kasno vraćali s mora, s djetetom od dvije i pol godine, a kad su stali na benzinskoj crpki, piše, izgleda da je stavio torbicu na krov auta, ali kad se dijete probudilo i počelo plakati, posvetio se njemu i tako su stvari ostale na krovu i sletjele negdje na autocesti, gdje su ih HAC-ovi zaposlenici i pronašli.

“A kao drugo, svaka čast njima ne samo za poštenje, već i za to što su se osobno potrudili i našli način da uspostave kontakt. Znajući da sam izgubio znatan iznos novca i sve dokumente, nije mi bilo lako. Da to nije nađeno, a nade za to bile su jako male, čekale bi me ogromne brige i problemi. Dokumenti, ključevi i drage osobne uspomene koje sam imao u novčaniku bili bi zauvijek izgubljeni”, piše Srpčič.

“Iskreno mislim da se možete doista ponositi svojim dečkima i ja se još jednom iskreno od srca zahvaljujem i HAC-u i posebno Daliboru i Vladimiru. Tim činom ste mi i u nesreći napravili ovo putovanje i ovaj odmor jednim krasnim iskustvom. Ovo je i lijep primjer da je ljudsko poštenje još uvijek živo. Iskreno hvala svima. Ovo što sam ovdje napisao su moje misli iza kojih apsolutno stojim tako da ih možete kao pohvalu objaviti ili proslijediti i dalje – uz srdačan pozdrav iz Ptuja”, piše Peter Srpčič.

HAC-u, kako piše Večernji list, kažu da su Holjevac i Pavlović jako skromni ljudi kojima nije prvi put da su učinili takvo dobro djelo, ali o tome ne vole pričati jer smatraju da je to dio njihova posla.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari