DRAMA U PREDGRAĐU

Video | ‘Zaposlenik MVEP-a krio migrante, uhićen je na radnom mjestu’

‘Kada gledamo statistiku krijumčara, uglavnom je riječ o stranim državljanima. I to 70 posto naspram 30 koliko čine po statistici Hrvati. No, zanimljivo je da je policija zabilježila veliki porast kaznenih djela kada su u pitanju krijumčarenja stranih državljana i to za 94 posto’, rekla je reporterka RTL-a

Ivana Ivanda Rožić uživo se uključila u RTL Danas i iznijela nove detalje o slučaju zaposlenika Ministarstva vanjskih poslova u čijoj je kući pronađeno devetero migranata, a u sve je bilo umiješano i dvoje Indijaca.

Tko je zaposlenik ministarstva?

“Riječ je, kako doznajem, o stručnom suradniku. Iz MVEP-a kažu da nije o osobi koja je na nekoj rukovodećoj poziciji, ipak radio je na brojnim mjestima u MVEP-u. Između ostalog, bio je i savjetnik po konzulatima. Riječ je o muškarcu od 64 godine kojeg čeka umirovljenje. Policija je podnijela kaznenu prijavu Kaznenom općinskom državnom odvjetništvu gdje je ispitan zajedno s jednim Indijcem, a nakon toga je pušten da se brani sa slobode. To što je pušten da se brani sa slobode znači da će se kazneni postupak voditi, a on će ga pratiti sa slobode. MVEP ima informaciju o provođenju izvidnih radnji nad službenikom Ministarstva, te će nakon eventualnog podizanja optužnice poduzeti zakonom propisane radnje sukladno Zakonu o kaznenom postupku, odnosno Zakonu o državnim službenicima.”

Pokazuje li ovaj slučaj nove trendove u krijumčarenju migranata?

“Pokazuje sasvim sigurno. Dosad smo izvještavali o krijumčarenjima uglavnom putem automobila i to s jedne lokacije na drugi. Po policijskim podacima su najkritičnije PU karlovačka i PU sisačko-moslavačka. Što se tiče ovog slučaja, ovaj muškarac uhićen je na radnom mjestu. Kada gledamo statistiku krijumčara, uglavnom je riječ o stranim državljanima. I to 70 posto naspram 30 koliko čine po statistici Hrvati. No, zanimljivo je da je policija zabilježila veliki porast kaznenih djela kada su u pitanju krijumčarenja stranih državljana i to za 94 posto. Što se tiče ovih 9 Nepalaca koji su pokušali pobjeći, oni su zatražili azil. Svi se nalaze u hotelu Porin. Nisu se planirali niti zaposliti već su vjerojatno bili samo u tranzitu”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari