EVO KAKO UŠTEDJETI

Video | Zašto kod nas popusti na Crni petak nisu kao u Americi? ‘Naši trgovci još nisu shvatili…’

‘Vidimo da se popusti u Hrvatskoj kreću od 25 do 30 posto, eventualno 50 posto. Piše negdje 70 posto, ali kad se uđe u prodavaonicu onda su to artikli koje potrošači ne bi uzeli ni da im se nude zabadava’, kaže predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu prava potrošača

Velik novac je u pitanju kad je riječ o Crnom petku, a ovogodišnji bi trebao biti najjači dosad. Prognoze su da će potrošnja biti 10 posto veća nego lani. Međutim, popusti ipak nisu kao u Americi.

“Vidimo da se popusti u Hrvatskoj kreću od 25 do 30 posto, eventualno 50 posto. Piše negdje 70 posto, ali kad se uđe u prodavaonicu onda su to artikli koje potrošači ne bi uzeli ni da im se nude zabadava”, kaže za RTL Danas Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu prava potrošača.

Zašto je to tako?

“Naši trgovci još nisu valjda shvatili da je ovo prilika da svu robu snize jako puno, da se riješe svih starih zaliha i da nabave novu robu”, ističe Knežević.

Kupuje se sve i svašta, građani planiraju kako bolje proći

Građani već planiraju gdje će i kako uštedjeti za najveći praznik popusta, piše Danas.hr.

“Popusti su veliki, a budući da nam trebaju pokloni sad za nadolazeće blagdane, zgodno je iskoristiti te popuste koji se nude. Uglavnom su od 30 posto, ima nekih stvari koje su i 60, ja sam zadovoljna”, kaže Lidija Šeatović iz Zagreba.

“Sin je krenuo kupiti jaknu za zimu, ostali smo bez jakne – prerastao je sve, tako da idemo u dućan. Uštedjet ćemo 25 posto”, poručuje Tamara Pradegan iz Zagreba.

Marijana Kovačević iz Zagreba savjetuje kupnju preko interneta.

“Mislim da je bolje preko interneta, definitivno – veći su popusti nego u trgovinama. I startna cijena je jeftinija preko interneta”, govori Marijana.

I pri kupnji preko interneta, ali i u trgovinama, dobro čitajte etikete, ali i sitna slova.

“Ta etiketa će vam dosta toga otkriti, ako je ona stara, zgužvana, prelijepljena nekoliko puta, ako vidite tragove malih narančastih mrvica, ili crvenu kemijsku – to je znak da je to stari odjevni predmet, koji nužno ne mora biti loš, ali može biti i s oštećenjima koje ne vidite na prvu”, tvrdi Permerl Zoko, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari