NAKON 16 DANA

Završio prosvjed seljaka! ‘Idemo svojim kućama, ali ova borba je tek počela’

Ilustrativna fotografija: Borna jaksic/PIXSELL

S traktora je bio pročitan i dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom koji je popraćen pljeskom okupljenih prosvjednika

Prosvjed seljaka nakon 16 dana je završio.

Objavio je to sada i službeno vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac.

“Što se tiče klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, toga više nema”, rekao je prvo Pokrovac.

Potom je objavio da se prosvjedi raspuštaju.

“Mogu reći da je hrvatski narod uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Za sedam dana imat ćemo novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom Vlade i ministricom poljoprivrede. Možemo biti zadovoljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijama. Svi idemo svojim kućama, pripremiti se za naš blagdan Božić. Svima želim sve najbolje, ova je borba tek počela, nije završila. Imamo puno problema, nova naša tema će biti poljoprivredno zemljište”, poručio je Pokrovac.

S traktora je bio pročitan i dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom koji je popraćen pljeskom okupljenih prosvjednika.

Podsjetimo, jučer je održan novi sastanak seljaka i ministrice poljoprivrede Marije Vučković, na kojem je sudjelovao i novi akter – ministar obrane Ivan Anušić. Nakon sastanka Pokrovac je počeo davati pomirljive izjave i dao je naslutiti da se prosvjedu bliži kraj.

“Ako Stožer donese odluku, povući ćemo se. Ako ovo ode nizbrdo, idemo poslije Nove u masovne blokade”, rekao je jučer Pokrovac.

Na pitanje je li novi ministar obrane Anušić pridonio smirivanju situacije, Pokrovac je odgovorio da je Anušić dijete sa sela, da razumije Slavonce, te je dodao: “Naravno da jest kada čovjek ima razum”, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari