ŠTO ZNAMO O BRADLEYJIMA?

Video | Snimljeni Bradleyji ‘postrojeni’ u riječkoj luci! Zovu ih ‘lovci na tenkove’, imaju kupolu od titana, ispaljuju 200 metaka u minuti

Američki oklopnjaci koji su stigli u Rijeku teški su po 32 tone. Služe za transport vojnika do kriznih točaka i u jedno vozilo stane njih 10. Do sad ih je proizvedeno više od 8000 komada. Više pogledajte u videu

A kako će ti Bradleyji M2A2, prema riječima američkog veleposlanstva, Hrvatsku učiniti još jačim i sposobnijim saveznikom?

Borbeno je to oklopno vozilo na gusjenicama koje služi za prevoženje vojnika do kriznih točaka bojišta. U njega stane 10 vojnika, pod punim naoružanjem, teško je 32 tone. Dosad je proizvedeno više od 8 tisuća komada, imaju tročlanu posadu kojoj su na raspolaganju četiri periskopa.

Oklopnjaci su snimljeni danas u riječkoj luci:

Svaki član posade ima izlazni otvor i po dvije puškarnice s obje strane vozila, kao i na izlaznoj rampi. Najveća mu je brzina 60 km/h, a s punim rezervoarom od 600 litara može prijeći 400 kilometara. Sa svake strane ima šest dvostrukih kotača, a gumom su obložene i gusjenice.

Od udara granata zaštićen je aluminijskim oklopom sa svih strana i umetnutim pancirnim pločama. Pokrov vozila, podvozje i kupola pojačani su titanom.

Foto: pexels

Osnovno naoružanje mu je top za borbu protiv bunkera, helikoptera i lako oklopljenih vozila, ispaljuje 200 metaka u minuti. Tu je i strojnica s 4 i pol tisuće metaka, a za protuoklopnu borbu koristi dvostruki lanser optički praćenih raketa, pa ga zovu i “lovcem na tenkove”.

Inače, Bradleyji će u Đuri Đakoviću u Slavonskom Brodu biti potpuno obnovljeni i pojačani novim sustavom naoružanja – kada točno – evo što je premijer Plenković odgovorio našoj Katarini Brečić, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari