NOVI SUV U HRVATSKOJ

Zbog dva moćna aduta, Renault Austral mogao bi postati totalni hit na našim cestama!

Od markantnog SUV-a očekuje se puno, a automobil osvaja svojim vanjskim izgledom, elegantnom unutrašnjošću, ali i sjajnim tehnologijama

Francuska automobilska marka Renault na hrvatskom je tržištu predstavila svoj dugoočekivani automobil kojim će ponovo pokušati osvojiti C segment – Renault Austral. Riječ je o markantnom SUV-u koji će vas osvojiti karakterom, vozačkim sposobnostima, ali i nekim drugim adutima kao što su cijena i dostupnost samog automobila na našem tržištu.

Kako su iz Renaulta istaknuli na prezentaciji modela koja je održana u hotelu Ikador u prekrasnoj Iki, ovaj automobil omogućava da se targetira šira masa ljudi. I od njega se očekuje puno, s obzirom da je pozicioniran u C segmentu koji je najbrže rastući.

Vanjski dizajn novog Australa ima sve odlike tradicionalnog SUV-a. Automobil je građen jako „sportski“, a krasno je izvedena i njegova prednja maska koja u kombinaciji sa svjetlima vozilu daje moćan izgled. Dostupan je u sedam različitih boja, a može doći i s dvobojnom karoserijom, što nudi brojne mogućnosti personalizacije vozila.

Elegantna unutrašnjost

Elegantna i veoma napredna unutrašnjost odiše udobnošću, a Renault kaže da je krunski dragulj prostrane i udobne unutrašnjosti zaslon OpenR. Ova inovacija povezuje instrumentnu ploču, navigaciju i multimedijske sustave u jednu cjelinu, a kupcima donosi i najbolje usluge i aplikacije iz Googleove ponude.

Unutrašnjost je pažljivo dotjerana nizom sofisticiranih materijala, a ovisno o razini opreme i odabranoj dodatnoj opremi, unutrašnjost novog Australa može uključivati kožu, alkantaru, podstavljene tekstilne obloge i druge po mjeri izrađene materijale koji su ugodni na dodir i savršeno kombinirani s umetcima u sjajno crnoj boji i boji matiranog kroma.

Udobnosti neće nedostajati niti sprijeda, a bome niti straga. Naime, svako se sjedalo može individualno pomicati naprijed ili natrag za čak 16 cm. Klizna stražnja klupa postavljena je na vodilice, a pomiče se jednostavnom upotrebom ručice ispod sjedala.

Austral je i prvo Renaultovo vozilo koje u tom segmentu nudi uvlačivu električnu kuku za vuču. Automatski se izvlači jednostavnim pritiskom gumba u prtljažniku, bez imalo napora ili nepotrebnog prljanja ruku. Kada se uvuče postaje nevidljiva te ne narušava besprijekoran izgled vozila.

U ponudi su dostupni i poprečni krovni nosači koji se postavljaju bez upotrebe alata. Nosači su dostupni u dvjema izvedbama: za postavljanje izravno na krov ili na uzdužne nosače, a mogu se upotrebljavati za prijevoz krovnih kovčega, pričvršćivanje nosača skija, bicikala i drugog.

Nova luksuzna oprema

Novi Austral može se pohvaliti s ukupno 27 sustava za pomoć u vožnji, sustavom MULTI-SENSE za mijenjanje postavki vožnje i Renaultovim sustavom upravljanja četirima kotačima treće generacije: 4CONTROL Advanced. Također, Austral je ujedno i prvi Renaultov model koji se temelji na trećoj generaciji platforme CMF-CD, razvijene u suradnji s Alijansom. U njega se ugrađuje i najnovija, još snažnija i učinkovitija inačica potpunog hibrida E-TECH, kao i blagi hibridni motor (benzinski motor kombiniran s 12 V baterijom).

Auto dolazi i u potpuno novoj luksuznoj razini opreme, Esprit Alpine, koja će biti premijerno predstavljena upravo na ovom modelu

Najjači model, hibrid E-TECH dolazi s 200 KS, a u ponudi su i blagi hibridi s 140 i 160 KS.

Dobra vijest za kupce je i 8 godina garancije koju dobivaju uz vozilo, a kako kažu, osigurali su dovoljne zalihe modela, odnosno auto je u Hrvatskoj dostupan odmah. Cijena mu starta od 29.990 eura za blagi hibrid sa 140 konja, dok model s najraskošnijim paketom opreme, Iconic Esprit Alpine, i s naviše konja, košta 43.790 eura, piše Ines Brežnjak za Net.hr.

Iako i izgledom i tehnologijom zaista impresionira, Austral bi mogao postati veoma popularan zbog cijene koja je za jedan ovakav automobil i više nego pristojna, ali i dostupnosti u Hrvatskoj. U vremenima kada se na aute čeka i preko godinu dana, informacija da je Austral dostupan odmah bit će zapravo pravo osvježenje za kupce, ali i jedan od ključnih stvari prilikom kupovine.

Ljubaznošću riječke tvrtke Renault Adria P.A. Škurinje redakcija Riportala dobila je tijekom ovog vikenda Austral na korištenje kako bi se uvjerila u njegove odlike. Sve što možemo reći je – ovaj auto je hit!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari