ZIMA U NALETU

Video |Zbog hladnoće upaljeno upozorenje, temperature padaju i do -10: Pogledajte gdje će biti najhladnije

Idi na originalni članak

Zbog hladnoće, snijega i poledice, u dvije regije je oglašen i meteoalarm

Oglas

U Hrvatskoj će u utorak biti pretežno oblačno vrijeme, na Jadranu i uz njega mjestimice kiša, a u gorju će popodne padati snijeg, ponegdje i u unutrašnjosti Dalmacije, no u noći će prelaziti u kišu koja se ledi u dodiru s tlom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U sjevernim kopnenim krajevima uglavnom suho, prijepodne i uz sunčana razdoblja. Ujutro u unutrašnjosti lokalno biti magle.

Vjetar će puhati slab, u Slavoniji popodne i umjeren istočni, na moru slaba i umjerena bura koja će u Dalmaciji okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između -2 i 2, na moru od 6 do 11 stupnjeva Celzija.

Zbog hladnoće, snijega i poledice, u dvije regije je oglašen i meteoalarm.

“Danas ćemo biti pod utjecajem anticiklone, ali u zapadnom Sredozemlju će se formirati ciklona i premještati prema Tirenskom moru, a nama dovlačiti postupno vlažniji i nestabilniji zrak”, objašnjava RTL-ova metereologinja Damjana Ćurkov Majaroš

UTORAK

Prijepodne uz obalu djelomice sunčano, na kopnu i vedrije. Pred nama je vrlo hladno jutro – temperatura u unutrašnjosti većinom ispod -5, u gorju i ispod -10 pa će biti umjerenog i jakog mraza. Na Jadranu hladno, a uz umjerenu buru će se činiti i hladnije.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ali prema kraju dana će postupno rasti naoblaka. Hladno će biti i poslijepodne jer će temperatura biti jedva stupanj, dva u plusu. Na istoku zemlje djelomice, mjestimice i pretežno sunčano, ali sunce će biti zubato i neće grijati pa će temperatura biti oko 2, 3 °C.

U Dalmaciji promjenjivo, slaba kiša je moguća na otvorenom moru ili otocima, potkraj dana i ponegdje na samoj obali. Zapuhat će jugo, a temperatura oko 10 stupnjeva.

Više oblaka poslijepodne i na sjevernom Jadranu, rijetko su moguće slabe oborine, u gorju i malo snijega. Puhat će do umjerena bura, zatim i ovdje jugo, a temperatura u gorju cijeli dan ispod nule, na moru oko 7 stupnjeva.

Do kraja tjedna na kopnu

Još u srijedu većinom stabilno, djelomice sunčano i hladno, a zatim uz južinu porast temperature i naoblake, opet će biti česte kiše, u petak lokalno i obilne, a u gorju moguće i ledene. Za vikend opet hladnije pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a u nedjelju vedrije te vrlo hladno.

Do kraja tjedna na moru

Na Jadranu već u srijedu južina i kiša, potkraj četvrtka te tijekom petka izražena, lokalno će opet pasti više od 50 litara po metru četvornom. Za vikend sunčano, bura te ponovno hladno, prenosi Net.hr.

Exit mobile version